Afbeelding

Weekend van het Varken in Odiliapeel

Opmerkelijk 52 keer gelezen
ODILIAPEEL - Zien hoe varkens leven. Dat kan op zaterdag 8 en zondag 9 september in 38 varkensbedrijven in heel Nederland. In Odiliapeel is iedereen welkom op het varkensbedrijf van Mark en Mariëlle Peters-van Dijk aan Oudedijk 129. Zij geven er zelf uitleg over de Nederlandse varkenshouderij en houden leuke activiteiten op hun erf. Het weekend van het Varken in Odiliapeel duurt zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

[image=190201]

Moderne varkenshouders willen graag laten zien hoe ze voor varkens zorgen. Daarom organiseert de stichting Varkens in Zicht voor de zesde keer het Weekend van het Varken.
Op het erf van Mark en Mariëlle kunnen bezoekers genieten van biggetjes knuffelen in de speciale varkenstaxi. Kinderen kunnen pony rijden, trampoline springen, schminken en varkens beschilderen. De kinderen van Mark en Mariëlle hebben biggetjes bijzondere kunstjes geleerd en geven een echte ‘Piggy’s got Talent’ -show Een groep barbecue fanaten (OerBBQ) geeft demonstraties “slow-cooking” met uiteenlopende barbecues, varkensvleesgerechten en bereidingstechnieken. Het spreekt voor zich dat bezoekers daarvan mogen proeven. De band Black Wire zal zondags meerdere keren live optreden met de varkensrock Passion for Pigs en gedurende deze dag worden er opnames gemaakt voor de videoclip.

Het Weekend van het Varken is gratis te bezoeken. Zie ook. www.stapindestal.nl

[image=190202][image=190200]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant