Afbeelding

Politieke markt op Veghelse koopzondag

Column 62 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

Volgens Rutte moet je Nederland “gewoon zakelijk leiden, alsof het een bedrijf is”. Oké, laten we het dan in de fik steken, het geld van de verzekering innen en met z’n allen vertrekken naar de Bahama’s. Briljant idee, Mark. Op de vraag of ook Moslims op zijn partij konden stemmen, antwoordde Wilders bevestigend. Heel fijn Geert. Persoonlijk vind ik een islamiet die op de PVV stemt iets weg hebben van een konijn dat zich op kerstmis verheugt, maar vooruit, van mij mag hij. En volgens onze eigen Boxmeerse Roemer zijn we binnenkort met het nieuwe zorgstelsel nog minder gedekt, dan het frigide varken van zijn overbuurman. Dank je Emile.

Tja, verkiezingen geven me een onbehaaglijk gevoel, alsof je zelf mag bepalen aan welk minderjarig neefje je de autosleutels af gaat geven. En wat je ook kiest, daarna moet je je toch neerleggen bij wat de rest heeft besloten, want “de meerderheid heeft altijd gelijk”! Oh ja? Er zijn 500 miljard vliegen op aarde, die kunnen toch niet allemaal ongelijk hebben, dus laten we met z’n allen stront gaan eten! Of ga ik nou te ver? Nee, als het over de wil van het volk gaat, zeg ik maar één ding: de Vogeltjesdans. Iedereen vindt het een stupide deuntje, maar wordt het gedraaid dan staat ineens de hele dansvloer vol met halve zolen die een gebraden kip imitatie ten beste geven. Ik incluis.

Ik heb besloten om op de leukste te gaan stemmen. Nee, niet de meest rechtvaardige, scherpste, multiculureelste of groenste partij, nee gewoon de leukste. En welke dat is, laat ik afhangen van komende koopzondag in Veghel, waar ze de Markt gaan ombouwen tot groot politiek plein waar alle partijen aanwezig zullen zijn, zo is beloofd. Hopelijk is ook de S.O.P.N. van de partij want dat zou best ’s de leukste kunnen zijn. Deze nieuwe club rekent namelijk op minimaal 72 zetels! Een buitenaards aantal! En dat klopt ook, want zij willen eigenlijk maar 1 ding: absolute openheid over UFO’s. Is dat leuk of niet? Die partij moet dus bestaan uit zweefteven en gebakken luchtballonnen, aan wie ik in Veghel de volgende vragen zal gaan stellen: Waarom komt Miss Universe toevallig altijd van onze planeet? Hebben ze op Mars een fabriek die Veghel heet? En hoe zat dat met E.T.? Is die eigenlijk ooit teruggebeld of niet?
Een buitenaards weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant