Afbeelding

'Minder formulieren, meer handen aan bed'

Politiek 48 keer gelezen
OSS – Erik Ronnes, wethouder van Boxmeer en veertiende op de kieslijst van het CDA, komt donderdag 6 september van 16.30 tot 21.00 uur campagne voeren voor het CDA in het centrum van Oss.

Hij gaat op koopavond in gesprek met de centrumbezoekers over wat het CDA zou kunnen betekenen voor Nederland. "Economisch gezien gaat het slecht in Nederland en Europa. De vergrijzing in ons land neemt toe en daardoor stijgen ook de kosten in de zorg. We willen hier iets aan doen. Allereerst moeten er grenzen worden gesteld aan de lonen van managers in de zorg. Bovendien moeten we de bureaucratie daar terugdringen: minder formulieren, meer handen aan het bed. Ook willen we het eeuwig doorbehandelen van ongeneeslijk zieke patiënten ter discussie stellen. Wat is de kwaliteit van het leven als iemand enorm veel pijn lijdt en door een behandeling misschien een week langer kan leven op deze manier? Iemand die in zo’n geval zijn leven wil beëindigen moet gehoord worden. Natuurlijk moet zoiets zorgvuldig gebeuren in overleg met arts en familie en de keuze moet worden gemaakt door de patiënt zelf. Nu is dit onderwerp nog in de taboesfeer."

[image=223182]

Geen kiloknallers
Ronnes is sinds 2010 wethouder in Boxmeer. Hij heeft de portefeuilles financiën, personeel en organisatie, plattelandsontwikkeling, milieu en afval, recreatie en toerisme, Natuur en landschap, verkeer en vervoer en facilitaire zaken/ICT. Als hij in de Tweede Kamer komt, wil hij ook iets doen aan de woningmarkt. "Die zit nu op slot. Om daar wat aan te doen, moeten starters fiscaal aantrekkelijk kunnen sparen. Bovendien vind ik dat woningcorporaties meer huur mogen gaan vragen aan mensen met een midden en hoog inkomen als dit geld besteed wordt om de huur voor mensen die minder te besteden hebben te verlagen." Wat de werkgelegenheid betreft denkt Ronnes dat Nederland in moet blijven zetten op innovatieve producten en kennis om internationaal te kunnen blijven concurreren. "Dit gebeurt al en moet in stand gehouden worden. Daarom is goed onderwijs belangrijk om talenten tot ontwikkeling te laten komen. Ik wil dat de basisbeurs behouden blijft." Ronnes is geen tegenstander van intensieve veehouderij, maar dit moet wel duurzaam gebeuren. "Het gebruik van antibiotica moet worden teruggedrongen en bijvoorbeeld kippen moeten de ruimte krijgen om te scharrelen. Geen vlees eten vind ik te ver gaan. Daarom pleit ik voor betere omstandigheden voor de dieren. Het is een uitdaging om mensen van de kiloknallers af te helpen. Dat kan lukken door ze attent te maken op het productieproces."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant