Afbeelding

Hans Beekmans hangt in het Hillton

Kunst en cultuur 118 keer gelezen
UDEN – “Een beetje laat om als kunstenaar door te breken”, lacht Hans Beekmans. Voor de 81-jarige Udenaar lijkt het alsof hij droomt. Want een maand lang hangen zijn schilderijen in het Hilton-hotel in Antwerpen.

[image=222983]

Bubble Projects zo heet de organisatie die in diverse Hilton-hotels in Europese wereldsteden exposities regelt en het werk van Hans ontdekte op een website. “Ze zijn hier wezen kijken en met een bestelbusje hebben ze tien schilderijen naar Antwerpen gebracht.” Voor de keuze uit het werk van Hans was even overleg nodig. “De Afrikaanse vrouw met blote borsten mocht er niet komen te hangen van de organisatie, want er logeren ook Arabieren in het hotel die zich daaraan zouden kunnen storen.”
Hans is blij is met de kans die hij krijgt met een stijl van schilderen die hij ‘vanuit zijn hart’ gevonden heeft en omschrijft als ‘realistisch en eigentijds’. “Op straat te vielen me op een dag al die verschillende spijkerbroeken op. Ik vond het helemaal te gek en ben daarom ‘jeans’ gaan schilderen.”
Hij laat zijn nieuwste project zien. Nog niet te zien in Antwerpen, maar in zijn huis, zijn de werken waarvoor Marilyn Stevens uit Volkel model heeft gestaan. Een sportief gebouwde dame is op de schilderijen te zien, maar Marilyn is dan ook een danseres: “En ze heeft veel spijkerbroeken”, vertelt Hans die voor de achtergrond samen met Marilyn naar de Steltenberg in Volkel ging.
De nieuwe reeks is wellicht straks ergens in het Hilton van Londen of Parijs te zien en wellicht dat een rijke Arabier ze in zijn paleis wil hangen. Hans knikt: “Dit is een kans om in het buitenland door te breken!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant