Afbeelding

CDA-bus stopt op Udense markt met ....

Politiek 45 keer gelezen
UDEN - Een spannend moment was het, maandagmiddag op de Markt in Uden, toen de CDA-bus met het hoofd van Sybrand van Haersma Buma de bocht bij het Raadhuis omdraaide en het bekende gezicht van CDA-voorzitter Ruth Peetoom lachend in de deuropening verscheen. Maar de ministers die zouden komen, waren al eerder uitgestapt.

[youtube=J432FFuXpYI]

[image=222774]

De busreis was eigenlijk geen verkiezingstocht, zo vertelde Ruth Peetoom, maar stond oorspronkelijk gepland als werkbezoek aan Brabant. Door de val van het kabinet werd het uiteindelijk wel een campagne-dag en de Udense afdeling van het CDA had er alles aan gedaan om flink uit te pakken. Met ijs, ranja, appels en een heuse flashmob. Uit het niets verschenen al dansend een heleboel meiden van Dance Action uit Odiliapeel. Ruth Peetoom was niet flauw en danste lekker mee net als de nummer 12 van de CDA-lijst Madeleine van Toorenburg en nummer 14 Erik Ronnes. Ruth Peetoom verraste even later Wim Donkers met een zilveren CDA-speld voor 40 jaar bewezen diensten voor het CDA.
Veel discussie aan de speciaal opgestelde 'forumtafels' was er niet, maar het CDA-feest was wel gezellig. Protesten waren er ook. Theo van den Heuvel kreeg geen antwoord op zijn vraag of het CDA vliegbasis Volkel wil sluiten en ook was er een protest tegen de bouw van 'megastallen' op de Graspeel.

[image=222775][image=222776][image=222777][image=222780][image=222779][image=222778]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant