Afbeelding

Scooterrijder verliest evenwicht

Column 48 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Mijn neef Niko zit sinds kort bij de politie. Hopelijk komt hij morgen weer vrij. Hij werd in de kraag gegrepen na een wilde achtervolging op de Osse Raadhuislaan. Het gesprek dat volgde was even onnavolgbaar:
Niko: “Nou zeg, toen U me inhaalde, moet U zeker 135 kilometer per uur hebben gereden! Mag dat zomaar binnen de bebouwde kom?”
Agent: “U hoeft geen verklaring af te leggen maar waarom reed U zo onbehoorlijk hard?”
Niko: “Dat kwam zo, mijn vrouw is er vorige week met een politieman vandoor gegaan en toen ik U zag, was ik bang dat U haar weer terug kwam brengen …”
Agent: “Leuk ja … Mag ik Uw rijbewijs even zien?”
Niko: “Nee hè, dat heeft een collega van U gisteren al afgepakt. Wat voor een organisatie zijn jullie?
Agent: “Zeg, heeft U gedronken, of hoe zit dat?”
Niko: “Denkt U soms dat ik altijd zo vreemd praat? Natuurlijk heb ik gedronken. De barkeeper had gezegd dat ik in deze toestand onmogelijk naar huis kon rijden. Vandaar dat ik nog naar een andere kroeg op weg was.”
Agent: “Dat wordt dan zeer waarschijnlijk een positieve alcoholtest!”
Niko: “Nou laten we de vlag niet te vroeg uithangen. Van wijn weet ik namelijk niet veel, maar Belgische biertjes proef ik met mijn ogen dicht.”

En die avond moest de betreffende agent ook nog in Heesch een kattenmepper inrekenen, daarna op weg naar twee (lap)topcriminelen in Boekel en weer terug naar Heesch waar ineens een Shetlandpony zoek was, en dat zijn miniatuurbeestjes die met een beetje pech onder het fornuis rollen en je vind ze nooit meer terug … Nee, de politie heeft meer te doen dan het aanhouden van wat losgeslagen autocoholisten. En daarom verbaasde ik me enorm over het bericht van die omgevallen scooterrijder in Zeeland. Niet dat hij om was gevallen, die dingen hebben nou eenmaal bovenmatig veel last van de draaiing van de aarde, nee, mijn verbazing betrof de toevoeging “de politie was binnen 1 minuut ter plaatse”. 60 seconden!? Die moeten op de hoek hebben staan wachten. Best een goed idee trouwens: laten we vanaf nu afspreken dat we nog enkel overtredingen begaan op maximaal 100 meter van een politie-auto. Doen we ook ’s iets terug!

Een positief en alcoholisch weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant