Afbeelding

'De kerk zijn we allemaal'

Religie 109 keer gelezen
UDEN – In een ontspannen sfeer vrijblijvend kennismaken met het christelijk geloof, dat is waar de Alpha-cursus voor staat. Ron Linders en zijn vrouw Ike van der Goot hebben het initiatief genomen voor deze cursus en ze vonden gehoor bij de parochie Sint Petrus. Daarom kan de cursus gegeven worden in het parochiecentrum aan de Kerkstraat en wordt die betaald door de parochie. “Het staat los van de katholieke, protestantse of welke kerk dan ook. Het is het fijn dat we die ruimte krijgen”, zegt Ron Linders. Op 13 september is er een open avond.

[image=222058]

Tijdens de Alpha-cursus wordt uitleg gegeven over het christelijk geloof. De gratis cursus start op 13 september en iedereen is welkom. Ron Linders is 52 jaar en is zoals hij zegt, al jaren zoekende. “Sinds mijn broer op zijn zestiende overleed na een ongeluk, had ik al vragen. Ik wilde als 13-jarige toen het kruisje hebben dat hij altijd droeg. Dat heb ik ook jaren gedragen, maar wist eigenlijk niet waarom. In die periode gingen we met het gezin ook weer meer naar de kerk. Maar altijd heb ik iets gehad met het mystieke van het geloof. Dat is uitgelopen op een bijna wanhopig zoeken naar antwoorden op levensvragen. Mijn vrouw is protestants opgevoed en had zich afgekeerd van de kerk. Dus ook bij haar vond ik geen antwoorden indertijd. Totdat ik in 2010 bij een christelijke boekhandel in Eindhoven een bijbel ging kopen. Daar zei iemand: “Geloof jij nou maar gewoon. Je blijft toch altijd vragen houden.”Sindsdien heb ik me overgegeven aan het geloof. Ik voelde me lichter, was veel ballast kwijt. Ik heb alle vragen geparkeerd en ben nu als christen betrokken bij het parochiewerk. Ik ben lid van de werkgroep Roeping & Vorming en het is hét speerpunt om eenieder laagdrempelig helder en informatief wegwijs te maken in het christelijk geloof. Met de Alpha-cursus gaan we dat doen.”
De cursus is voor mensen die , willen weten of er meer is tussen hemel en aarde, die nieuwe mensen willen ontmoeten en hun kennis over het christelijk geloof willen opfrissen. Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? Hoe relevant is het christelijk geloof? Hoe leidt God ons? In tien weken tijd wordt over deze thema’s wekelijks gesproken. De cursus start met een maaltijd. Er wordt een inleiding gegeven door o.a. Peter Hagenbeek en in kleine groepjes verder gepraat over het thema. Ron en zijn vrouw hebben de cursus zelf in Den Bosch gevolgd en waren erg enthousiast.
Ron Linders: “De Alpha-cursus in Uden wordt verzorgd door twaalf mensen die betrokken zijn bij de parochie. De cursus is al in de jaren ’70 ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. Later is die verspreid over Europa. “De kerk zijn we allemaal. Het is fijn dat we de kans krijgen om ons te ontwikkelen, samen met mensen die zoals wij vragen hebben.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant