Afbeelding

Poëtische stadswandeling in Uden

Kunst en cultuur 76 keer gelezen
UDEN – Uden krijgt een heuse poëtische stadswandeling. Onder begeleiding van dichter Maarten van den Elzen kunnen liefhebbers een wandeling maken van zo’n 2,5 uur. Onderweg passeren zij 15 gedichten van Van den Elzen in de openbare ruimte van het Udense centrum.

[image=208608]

De wandeling kan worden gecombineerd met een bezoek aan het Museum voor Religieuze Kunst (Vorstenburg 1), het vertrek- en eindpunt van de wandeling, waar Maarten van den Elzen voorleest uit eigen werk. Een groep wandelaars is minimaal 5 en maximaal 12 personen groot. De poëtische stadswandeling wordt gehouden op dinsdag- of donderdagmiddag, vertrek om 13.00 uur.
In totaal zijn in Uden 28 gedichten van Maarten van den Elzen geplaatst in de openbare ruimte. Ongeveer de helft schreef hij in opdracht van de Gemeente Uden, de overige in opdracht van bedrijven, instanties en particulieren. De gedichten hebben altijd een relatie met de plek waar zij zich bevinden.

Deelname aan de wandeling, inclusief de entree voor het museum en koffie/thee, bedraagt € 10,-. Voor meer informatie en aanmelden, tel: (0413) 26 34 31 (www.museumvoorreligieuzekunst.nl) of (0413) 26 93 66 (www.hoenderbosch.nl).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant