Afbeelding

'Feest om weer te mogen beginnen'

Onderwijs 44 keer gelezen
VEGHEL – ‘De scholen zijn weer begonnen’ zo vragen de vertrouwde spandoeken de automobilisten rekening te houden met de jonge fietsers. Ook in Veghel begonnen honderden basisschoolleerlingen vandaag aan een nieuw schooljaar.

[image=221785]

Op het schoolplein van de Bernadetteschool aan de Vondelstraat verzamelen zich 240 leerlingen met hun ouders, opa’s, oma’s of andere begeleiders. Er worden handjes geschud, vakantie-ervaringen uitgewisseld. Uit de luidsprekers klinkt vrolijke muziek. “Natuurlijk, het is ook een feest om weer te mogen beginnen,” vertelt directeur Paul Verrijdt. Maar éérst een warming up! Verrijdt vraagt alle leerkrachten naar voren en de muziek zet in: de Tsjoe Tsjoe Wa; een aanstekelijk deuntje waar de kinderen spontaan op inhaken. Vervolgens vormen de leerkrachten een erehaag en lopen de kinderen het gebouw in onder een regen van confetti. Het 59e schooljaar van Bernadette - in Veghels oudste schoolgebouw - is daarmee officieel begonnen. “Volgend jaar bestaan we 60 jaar. Komende tijd gaan we ons bezig houden met de voorbereidingen van een mooi feest,” belooft Verrijdt.
Ook leerkracht Susan van der Heijden van groep 6 staat te popelen om weer te beginnen met een nieuw schooljaar: “Als we zometeen de klas ingaan, gaan we eerst maar ‘ns rustig zitten en rondkijken. Een goed klasseklimaat is belangrijk. Even onze verhalen vertellen. En daarna? Dan gaan we rekenen!”

[image=221787]

[image=221788]

[image=221786]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant