Afbeelding

Bedevaart naar Handel

Religie 147 keer gelezen
HANDEL - De bedevaart naar O.L.V. van Handel georganiseerd door parochie Sint Petrus is dit jaar op zondag 9 september. De parochie wordt bijgestaan door leden van het Gilde Sint Agatha uit Boekel. De processie vertrekt om 10.00 uur vanuit Huize Padua naar het processiepark in Handel waar om 10.30 uur de eucharistieviering begint. Deze wordt muzikaal opgeluisterd door het seniorenkoor “De Blijde Herfstklanken“ uit Boekel.

[image=221676]

Aansluitend aan deze viering is de kruisweg langs de nieuwe, in brons gegoten staties, die onlangs door bisschop Hurkmans werden ingezegend. De terugtocht van de processie vanaf de Handelse kerk naar Huize Padua start om ongeveer 13.00 uur. Naast het Gilde St. Agatha uit Boekel hebben ook de gildes uit Uden en Zeeland, Sint Barbara en Sint Lucia en Sint Jacobus hun medewerking toegezegd.
Degenen die niet in staat zijn om mee te lopen in de processie, kunnen rechtstreeks naar het processiepark gaan waar de eucharistie plaats zal vinden. Voor hen die wel meelopen, zullen plaatsen worden gereserveerd.

Traditie
Bijna honderd jaar geleden op 8 september 1917, vond de eerste bedevaart vanuit Boekel naar Onze Lieve Vrouw van Handel plaats ter gelegenheid van het feest van Maria Geboorte. In de jaren zestig van de vorige eeuw is men hiermee gestopt. Ten tijde van pastoor Verschuren is deze traditie weer hervat. In de jaren negentig heeft men weer besloten hiermee te stoppen, daar de belangstelling en deelname aan de bedevaart heel klein werd. Mede dankzij het Gilde Sint Agatha is in 2008 de bedevaart met processie weer nieuw leven ingeblazen. De processie vertrok in dat jaar vanaf de Boekelse kerk richting Handel. Daarna is in verband met het drukke verkeer op de weg, gekozen om te vertrekken vanaf Huize Padua. De opzet van de bedevaart blijft in de traditie zoals die de laatste jaren is geweest.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant