Afbeelding

Zeelandse in internationale jazzcompetitie

Muziek 40 keer gelezen
ZEELAND – Joyce van Ras uit Zeeland is 25 jaar en studeert in september af voor haar tweede conservatoriumopleiding. Na het Tilburgs conservatorium ging ze met het diploma docent muziek naar het Conservatorium van Amsterdam. Ze zingt jazz en heeft een donkere soulstem. Ze doet mee aan de 'Sarah Vaughan International Jazz Competition' in New Jersey Amerika. Inmiddels heeft ze de achtste plaats bereikt. Om bij de top drie te komen heeft ze meer stemmen nodig.

[image=221687]

“Als je je ogen dicht doet, hoor je een heuse black woman, als je ze weer opent, staat een klein, mooi meisje voor je”, schrijft haar huisgenoot en vriendin Eefje Vogels, oorspronkelijk uit Uden. “Joyce is als een van de weinigen bezig met improviseren terwijl ze zingt. Ze vertelt me altijd hoe ze op het podium zo min mogelijk houvast wil, zodat iedere keer als ze een nummer brengt, het een andere melodie of ritme heeft. Dit hoor je terug in haar inzending 'Body and Soul' voor de internationale jazz competitie.” De Zeelandse Joyce-Lou van Ras, zoals ze volledig heet, is tot nu toe de enige Nederlandse die meedoet, uit 450 wereldwijde inzendingen en heeft alle stemmen hard nodig om in de top 3 te komen. De stemronde sluit op 15 augustus.
“De hele familie Van Ras is muzikaal, enkelen spelen in de harmonie van Zeeland. Dat deed ik ook, met klarinet. Thuis wordt altijd wel muziek gemaakt en gezongen. Al jong luisterde ik naar jazz en mijn grote voorbeeld is Sarah Vaughan. Daarom wilde ik wel mee doen aan die competitie. Ik zou dolgraag naar New Yersey willen, alleen al om jurylid Jon Hendricks te ontmoeten, een jazzheld van 92 jaar oud.”
Stemmen kan via Facebook en via www.joycelouvanras.com
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant