Afbeelding

Vale gier duikt op in Odiliapeel

Column 59 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Vreemd hè. De meeste mensen gaan op vakantie om alles te vergeten en als ze na 2 dagen reizen eindelijk op hun bestemming aankomen … blijken ze inderdaad bijna alles te zijn vergeten. En wat ze wel mee hebben genomen, dat wordt niet gebruikt. Zou het niet geweldig zijn als we evenveel van ons vakantiegeld zouden gebruiken als van onze meegebrachte kleren? Ik kwam hier op de Slabroekse camping een mevrouw uit Rotterdam tegen die klaagde dat ze altijd dingen meenam die ze helemaal niet nodig had …en toen wees ze op haar man.
En is het je ook opgevallen hoeveel mensen hun vakantie in de auto doorbrengen!? Mijn overbuurman kwam terug uit Rome. Toen ik vroeg hoe het was geweest, zei hij: “Nou, het viel wat tegen: maar 4 groene, 3 oranje en wel 19 rode stoplichten!” Hij was de auto niet uit geweest en zag er uit als de zwart-witfoto in zijn paspoort. Zelf hebben we voor dit jaar een hotel in Griekenland geboekt. We vertrekken met twee lege koffers, want onze handdoeken zijn hier op. En Griekenland leek ons handig. Per slot van rekening, ons geld is er al. Vorig jaar gingen we nog met de caravan … maar die wilde niet. Dat ding hebben we uiteindelijk achter ons aan naar Frankrijk moeten sleuren. Achteraf hebben we nog geluk gehad, heb ik begrepen. De afgelopen 3 maanden is in onze regio een ernstige toename te zien geweest van het aantal suïcidale caravans, zo las ik. Niet alleen in Heijen en Vinkel, maar ook in Dinther zetten sleurhutten zichzelf pontificaal in de fik. Nog voordat ze goed en wel op weg waren richting Spaanse of Portugese camping. Onbegrijpelijk, niet? Het is daar juist zo gezellig tussen al die andere oranje frikadellen etende olé olé schreeuwende zatlappen.

Pure onwilligheid. Dat is het. En het is iets waar meer aanhangers last van krijgen tijdens de vakantieperiode. Op het Hool in Erp werd afgelopen maandag groot alarm geslagen vanwege een onwillige paardentrailer. Het ding had zich met paard en al zelfstandig los gehaakt van de personenauto en was geheel op eigen kracht een sloot in getuft. (Op weg naar de stal van Salinero?)
Gelukkig zijn bij al deze ongelukken geen slachtoffers gevallen. Maar lang kan het niet duren. In Odiliapeel is zelfs al een vale gier gesignaleerd. Dat beest is niet zomaar vanuit Spanje naar hier gevlogen. Of was het daar de Nederlandse vakantiegangers zat?

Een zongebruind weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant