Afbeelding

Brandweer zoekt collega's

Algemeen 55 keer gelezen
UDEN - Onder het motto Groen licht voor brandweerrood zoekt de brandweer nieuwe collega's M/V in Uden. Mensen die het in zich hebben om vrijwilliger bij de brandweer te zijn en zich in willen zetten voor anderen en hulp verlenen onder niet alledaagse omstandigheden, zijn welkom. Die zijn dan werkelijk geschikt voor het brandweervak.

[image=221165]

Branden blussen is de hoofdtaak van een brandweerman/vrouw. Maar daar stopt het niet: Wat te denken van het openknippen van auto's bij ongevallen? Het verrichten van metingen bij vrijgekomen gevaarlijke stoffen en een helpende hand bieden aan dieren die te water zijn geraakt? Brandwacht zijn betekent veelzijdigheid, acute paraatheid en passie om je in te zetten voor mens en dier. Geen inzet is hetzelfde.
Spannend en uitdagend werk, een hechte groep collega's en de mogelijkheid om zinvolle inzet voor de omgeving. Daarvoor wordenbelangstellenden opgeleid tot (rijksgediplomeerd) brandwacht. Die werken met de modernste brandbestrijdings- en redmiddelen. Voor oefenen, opleiden en uitrukken ontvangen ze een vergoeding. De opleiding tot brandwacht, een dag of avond cursus, is voor rekening van de brandweer.

Organisatie
Brandweer Brabant-Noord is het brandweerkorps voor de 20 gemeenten in Noordoost Brabant. De organisatie omvat ruim 1000 vrijwilligers en 250 beroepskrachten die werken vanuit 39 brandweerposten, 5 districten en een centrale vestiging in 's-Hertogenbosch. De post Uden is een van deze posten en wordt bemand door 45 vrijwilligers. Jaarlijks worden deze vrijwilligers ongeveer 200 keer gealarmeerd. De vaste oefenavond is op maandagavond. Ter bevordering van de onderlinge binding kent de post een actieve personeelsvereniging.

Lef
Welkom zijn mannen en vrouwen met lef en een ondernemende instelling. Die flexibel en sportief zijn, en houden van werken in teamverband. Het is een spannende bijbaan naast de eigen baan. Iedereen vanaf 18 jaar en in goede lichamelijke conditie kan zich aanmelden. Belangrijk is dat iemand snel op de kazerne kan zijn.
Lijkt het wat om vrijwilliger te worden, neem dan contact op met de postcommandant; Twan van der Velden via telefoonnummer 088 0208104 of
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant