Afbeelding

Gösgens: 'Plezier in spel moet terugkomen'

Voetbal 39 keer gelezen
UDEN - Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Vooral na zo'n zwaar teleurstellend EK hebben de plaatselijke voetballiefhebbers weer zin in hun eigen 'cluppie'. Ook in Uden is dat het geval. Zaterdagmiddag trapt UDI'19 de voorbereiding af met een duel tegen de oude rivaal Gemert. De Parkzichters staan onder leiding van een nieuwe trainer: Bas Gösgens. Hoogste tijd om even met hem te bellen.

[image=221144]

UDI'19 reist morgen met een groep van achttien spelers af naar Odiliapeel. Gösgens: "Johan Vissers en Thijs van Hoeij zijn nog op vakantie maar voor de rest gaat iedereen mee. Bas van der Berk heeft nog niet getraind en zal daarom hooguit een half uur spelen. De andere jongens zullen wellicht een uur in actie komen. Ik zie deze wedstrijd vooral als een conditionele prikkel, we zijn net begonnen."

Plezier
De assistent van Gösgens, Bart Möhlmann, is zaterdag ook pas voor het eerst bij de groep. De trainingen van afgelopen week deed de nieuwe technische man samen met keeperstrainer Theo van den Dungen. "Theo is toch iemand die zowel mij als de club goed kent. Voor mij is alles nieuw dus het is fijn dat hij er bij is. Ik heb een goed idee over wat ik wil met UDI'19. Natuurlijk is het resultaat belangrijk maar dat mag op amateurniveau niet alles bepalend zijn. Ik denk dat het belangrijk is dat de spelers enorm veel plezier in het spel terug krijgen en dat we dit ook uitstralen. Ik wil aanvallend voetbal spelen en de supporters iets voorschotelen. Natuurlijk mag dat dan niet naiëf zijn maar wél is de intentie aanvallend spelen met druk zetten. Collectief als het kan, al is dat wel een proces wat getraind moet worden." Hoewel hij met zijn team nog maar net in training is zullen de fans morgen toch al een mening vormen aan de hand van het duel met Gemert. Zo werkt het nu eenmaal. Gösgens: "Dat mag hoor. Mijn uitgangspunt is en blijft: gewoon met zijn allen normaal doen en hard werken." (WR)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant