Afbeelding

Hennepkwekerij onder viaduct A73

Column 61 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Waar zouden de boks categorieën zijn zonder zwaartekracht? Zwem je nóg sneller in een bad vol red bull? En hoe lang duurt het nog voor ze fiscuswerpen en kleiduif eten op het Olympische programma zetten? Of flessenopener verzamelen. Dan zaten we goed met Veghelaar Marinus van Doorn met zijn 33.942 stuks. En hadden we naar Londen ook nagelstylistes uit mogen zenden dan hadden we met Nancy Janssen uit Venhorst een doodgeverfde titelkandidaat gehad, want Nederlands kampioen is ze al!

Ja, beste lezer, The Games zijn weer begonnen en ik kom mijn fauteuil nauwelijks nog uit. Helaas moet ik het vandaaruit beleven. Ik heb straks wel tickets voor de hink-val-rolstoelfinale op de Paralympics, maar iets zegt me dat die kaartjes fake zijn. Doet er ook niet toe. Ik zit nou hier en geniet van de duizelingwekkende snelheid van de simultaanhoogspringers (ook wel hordelopers genoemd), ik voel de angst van de juryleden bij het speerwerpen, ik huil mee met het 6 jarig Roemeens turnstertje dat er achter komt dat er helemaal geen chocola in haar bronzen medaille zit, en ik spurt in gedachte mee met de Jamaicaanse geweldenaar Usain Bolt. Wist je, in het Olympisch dorp zijn dit jaar 378.000 condooms uitgedeeld maar de helft ging naar Usain.

Uiteraard zullen er ook sporten zijn waar ik niet naar kijk, bijvoorbeeld gewichtheffen. De vorige keer won een drietonner uit Tsjetsjenië. De dame in kwestie had zoveel onderkinnen dat haar hoofd op een stapel pannenkoeken leek te liggen. Haar pakje bleek gegoten bij Hoogovens. Ik vind het ook een stomme sport. Het doet me een beetje denken aan hoe mijn vriendin winkelt. Ze pakt iets vast, houdt het omhoog en legt het dan weer neer. Maak nou ’s een keuze, verdorie! En waarom moeten die dingen zo zwaar zijn? Zo maak je het toch alleen maar onnodig moeilijk. Hetzelfde geldt voor tennis. Haal dat net weg en maak het veld groter, je zult zien dat er heel wat minder fouten worden gemaakt. En waarom laten ze die marathonlopers niet gewoon een uur eerder vertrekken? Dan hoeven ze ook niet zo hard te lopen.

Het zijn eenvoudige oplossingen waar alleen wij Oost Brabanders op komen. Kijk maar naar die hennepkwekers in Linden (dus Londen met een i). Wat doe je in tijden van crisis en woningnood? Bouw een kwekerij onder het wegdek en tap stroom af van een regelkast voor stroomverlichting. Het ligt zo voor de hand … alleen wij doen ‘t.

Een Olympisch weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant