Afbeelding

Fietsend naar Lippstadt en terug

Sport 44 keer gelezen
UDEN – Negen fietsers vertrokken zondag 8 juli in de stromende regen naar Lippstadt. Er fietsten twee nieuwelingen mee, 2 mensen fietsen voor de zesde keer mee en 5 mensen begonnen aan hun zevende tocht. Na een zeer regenachtige tocht van ruim 100 km arriveerden zij in Schermbeck, hun eerste overnachting.

[image=220279]

De volgende ochtend moest iedereen al vroeg uit de veren, maar deze dag was er volop zon en na een tochtje van ruim 80 km overnachten zij in Werne. Hier ontmoetten de fietsers hun vrienden uit Lippstadt, die hen tijdens de laatste etappe begeleidden.
Op dinsdag kwam de groep in Lippstadt aan, alwaar zij ’s avonds aansloten bij de mensen uit Uden die met de bus waren gekomen voor een dagje Lippstadt.
Op woensdag werd er rondom Lippstadt zo’n 70 km gefietst en werden er enkele leuke kleine dorpjes aangedaan. De gehele dag lekker in de zon gefietst, maar toen de groep wilde afsluiten met een bbq, kwam de regen weer met bakken uit de hemel. Van de Ortsvorstehender van Esbeck, een kerkdorp van Lippstadt, waar de groep fietsers al jarenlang hun intrek heeft, Thomas Morfeld, kregen zij een uniek schilderij aangeboden.
Donderdagmorgen ging het met de trein naar Kleef en van daaruit werd de tocht, tegen een krachtige wind in, met de fiets naar Uden voortgezet Na ruim 400 km fietsen werd er in Uden met een etentje afgesloten en werden er weer plannen gemaakt voor de fietstocht van 2013.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant