Afbeelding

Natte zomer verstoort asfalteringswerk in Lith

Column 50 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Ik hou van de Brabantse zomer. Het is echt mijn favoriete dag van het jaar. Die van 2012 moet nog komen. Ik las vanmorgen dat Veghel 3 vispassages rijker is. Onzin natuurlijk, met dit noodweer is heel Veghel vispassage. Bij Cuijk is de politie nog op zoek naar een grote groep vierdaagse zwemmers. Die bleken bij de brug een verkeerde afslag te hebben genomen. Begrijpelijk, zie jij het verschil nog? En verderop in Lith is zelfs het asfalteringswerk stil gelegd omdat de wegwerkers daar ook al twee weken op de Maas bezig waren. Maar zo belooft de gemeente Oss, “volgende week worden de werkzaamheden hervat …ijs en weder dienende”. Ja joh, laat ’t ook nog ‘s gaan vriezen!?

Maar goed, zoals een bekend filosoof uit Barcelona eens zei: “ieder nadeel heb z’n voordeel”. Of was het andersom? Nou ja, je begrijpt wat hij bedoelt. Tijdens een wolkbreuk zijn bijvoorbeeld brandende auto’s en gemeentehuizen in een mum van tijd geblust. En er is ook nul smog. Weet je nog, drie jaar geleden? In Overloon Zoo stonden de flamingo’s een week lang op één poot … want met hun andere hielden ze hun neus dicht, zo stonk het. Maar nu: geen centje pijn. Nee, als je er een beetje over nadenkt zijn die permanente hoosbuien een ware zegen! Zo hebben we dit jaar ook veel minder last van muggen. Vorig jaar hadden we hier binnen zelfs een hele zwerm met grootheidswaanzin. Die hebben met z’n allen ruim 20 duizend rondjes rond mijn globe gevlogen. En maar denken … wauw kijk ons ’s hoog vliegen. En nog wat: onze moestuin ziet er dit jaar geweldig uit. Vorig jaar was alles zo karig opgekomen dat de konijnen letterlijk door de knieën moesten om nog wat weg te kunnen knagen. Maar nu is het een groot en weldadig lopend buffet.

Om met Anky van Grunsven te spreken: iedere medaille heeft twee kanten. Vroeger duurde het bijna een kwartier om voor 100 euro te tanken, daar ben je nou binnen een minuut mee klaar. Zo kun je het ook bekijken. En dankzij de benzineprijzen zijn er ook veel minder zelfmoordenaars. Jezelf in de fik steken is gruwelijk duur geworden. Geen mens kan zich dat nog veroorloven. Ja, alle ellende heeft toch ook een zonnige zijde. Per slot, onder de guillotine kwam je ook van je roos af.

Een opgeklaard weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant