Afbeelding

Prima eerste Vierdaagsedag

Sport 47 keer gelezen
NIJMEGEN – Voor de deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen zit de eerste dag er op. Door de meeste wandelaars werd deze Dag van Elst als een uitstekende wandeldag bestempeld, hoewel de wandelaars die rond half vier nog onderweg waren een fikse bui over zich heen kregen. Alleen de 30 km lopers hadden bij de start en de finish pech met een hoosbui.

[image=219970]

Het door de dag heen prima wandelweer vertaalde zich ook in het aantal uitvallers, dat deze dag slecht 317 bedroeg van de 40.630 die ’s morgens op de Wedren van start waren gegaan.

[image=219971]

Door de Betuwe
In de ochtend druppelde het nog even, maar bij de eerste passage van de Waalbrug was het al droog. De vele studenten, soms omgeven door een walm van drank, zorgden voor vrolijke opmerkingen en taferelen. Vervolgens ging het de Betuwe in.

[image=219972]

In het fraai aangeklede centrum van Lent, deze dag omgedoopt tot Via Begonia, zorgde klappende handen en stevige beats al voor ondersteuning. Voor en na Bemmel warmden veel wandelaars zich aan hun eerste koffie, om even later door het publiek in Bemmel door de straten te worden ‘gedragen’.

[image=219973]

Na een tocht door de natuur, waar onder de passage van de Rijkerswoerdse plassen, werden de helden ontvangen in de belangrijkse dagetappeplaats Elst. Duizenden toeschouwers en veel muziek, maakte de doortocht tot een prettig hoogtepunt.

[image=219974]

Terugweg
Vanuit Elst ging het naar Valburg en Oosterhout, waar velen nog een rustplaats of eetkraampje opzochten. En dan lichtjes omhoog en linksaf, de befaamde Waaldijk op richting Lent. Een straffe wind deed hier de vlaggen en wimpels strak staan, maar zorgde ook voor een prettige koelte in het middagzonnetje.

[image=219975]

De doortocht door het knusse Lent viel goed, waarna het lange kleurrijke lint zich omhoog slingerde naar de Waalbrug. De vroege wandelaars kwamen kurkdroog binnen, maar wie iets later was, kreeg de volle laag. De regenbui was fel, maar van korte duur en daarom snel vergeten op deze overigens prima wandeldag.

[image=219976]

Wat niet iedereen goed lukte was het bellen en twitteren, want het telefoonverkeer rond Nijmegen bleek door de drukte deze dag moeilijk te verlopen.

[image=219977]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant