Afbeelding

'Ik kon niet wachten om weer te knippen'

Zakelijk 75 keer gelezen
OSS – Toen kapper Jan van Vroonhoven na 42 jaar aankondigde te stoppen met zijn zaak aan de Klaphekkenstraat in Oss wist Lizzy Wiggers: deze opgebouwde klantenkring mag niet verloren gaan. Afgelopen woensdag opende ze daarom haar eigen kapsalon Lizzy’s Hairfashion aan de Berghemseweg 17 in Oss. Samen met collega Stephanie Boons gaat ze verder waar Van Vroonhoven is gestopt.

[image=219960]

"Na mijn eerste werkdag had ik zoveel adrenaline dat ik eigenlijk graag wilde dat de volgende morgen al was aangebroken. Ik kon niet wachten om weer te mogen knippen. Ik heb deze dag veel positieve reacties ontvangen en er staan al veel afspraken ingepland. Het voelde meteen heel erg vertrouwd aan", vertelt Wiggers. Normaal gesproken zou de stap om een eigen zaak te beginnen veel groter zijn geweest, denkt ze. "Ik zag een kans. Het zou enorm zonde zijn als de goede contacten die we met onze klanten hebben opgebouwd in de vorige salon verloren zouden gaan. Dit maakte het tegelijkertijd ook gemakkelijker om een eigen zaak te beginnen."

Uitdaging
Wiggers werkte elf jaar bij Van Vroonhoven, Boons twee jaar. Samen gaan ze voor een nieuwe uitdaging. "Jong en oud kunnen hier terecht. We blijven permanenten en watergolven (mensen kunnen altijd terugkomen om het op te laten kammen). Je ziet het nog maar weinig, maar vooral onze oudere klanten zijn deze behandelingen gewend. Daarom willen we ze behouden. Verder willen we onze diensten wat moderniseren. We gaan naar beurzen om het nieuwste van het nieuwste te kunnen bieden. Denk aan stijlen, krullen, vlechten en opsteken. Voor jongens komt de Elvis-look weer terug." Het belangrijkste vindt het tweetal dat de mensen zich thuisvoelen in de salon. "We zijn absoluut geen fabriek. Persoonlijk contact is belangrijk. We bouwen een band met onze klanten op." Lizzy’s Hairfashion werkt met de productlijn van Matrix, een 'betaalbare, kwalitatief goede en exclusieve lijn'. Nieuwe klanten ontvangen als presentje een kortingskaart.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant