Afbeelding

"Kapper" van kerkhof Oploo stopt ermee

Column 65 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

Wat is de overeenkomst tussen het peloton in de Tour de France en een Nederlandse gevangenis? Nou, iedere dag ontsnappen wel een paar mensen, maar er zit nooit een Nederlander bij. Ja, op de rustdag, dan ontsnappen ze, vooral aan de media. Weet je wat het is? De heren fietsmiljonairs weten niet meer wat afzien is. Bij de eerste gebroken heup of gescheurde milt stappen ze al af, de watjes.
Ze zouden ’s een voorbeeld moeten nemen aan mijn neef Niko. Die weet wat doorzetten is. Niko is al 41 jaar op zoek naar een partner. Hij heeft zich over meer gevallen vrouwen ontfermd dan een skileraar in het hoogseizoen, maar het wil maar niet lukken. Misschien is het zijn voortvarende aanpak. Bij de eerste ontmoeting biedt hij al een verlovingsring aan, en bij de tweede keer een pak pampers. Hij struikelt van de ene date naar de andere, maar laat zich niet van de wijs brengen. Niko gaat doorrrr!

Taco, de drugshond van Eindhoven Airport, is wél gestopt. In de afgelopen 13 jaar heeft hij alles bij elkaar ruim 2 ton illegale cocaïne opgespoord en hiermee heeft de trouwe viervoeter het oude record van Herman Brood uit de boeken gewerkt. Maar of Taco zo 1-2-3 een punt kan zetten achter zijn verslavende werkzaamheden, betwijfel ik. Een dag na zijn afscheid stond het beest al tegen de Woenselse methadonbus te plassen. Dat zegt genoeg.

Jan Jans heeft er eveneens een punt achter gezet. “De krasse kerkhof kapper van Oploo” vindt het na 24 jaar wel welletjes geweest. En geef hem ’s ongelijk. Twee tot drie weken per jaar was Jan Jans (zonder zijn kinderen) op de Oploose begraafplaats bezig met het knippen van de heg. En dat was geen kleinigheid, zo mochten wij vernemen op Kliknieuws.nl, want aan die drie meter hoge heg zat volgens Jan niet alleen een vóór- én achterkant maar ook nog een bovenkant. Dus het waren eigenlijk drie heggen, als ik het goed begrijp. En tussendoor knipte Jan met de heggenschaar ook nog de haren van oud-pastoor Botden, als we de foto op de nieuwssite mogen geloven. Maar nu mag de jeugd ‘t overnemen.
Nou loop ik zelf nogal eens over kerkhoven, - ik google daar dan mijn achternaam in het hiernamaals - maar ik vraag me af: waarom staat er altijd een heg of een hek om een begraafplaats? Om ze binnen te houden? Oké oké, ik stop al.

Een mooi afgesloten weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant