Afbeelding

Balletstudio Chantal brengt Pinokkio

Kunst en cultuur 118 keer gelezen
UDEN - Drie dagen achter elkaar bracht balletstudio Chantal onlangs een schitterende voorstelling ten uitvoering in Theater Markant te Uden. Alle leerlingen van de school, totaal wel zo’n 400, kregen een plek op het podium. Voor de pauze werd het publiek aangenaam verrast door optredens in de diverse dansstijlen. Om vervolgens na de pauze te genieten van het sprookje Pinokkio. Het enthousiasme vanuit de zaal was enorm.

[image=219681]

De allerkleinsten waren pas 3 jaar. Hoe aandoenlijk zagen ze eruit in hun witte tutuutjes. Maar ook de 30-plussers waren ruim vertegenwoordigd. Groot en klein, ervaren en beginnend, iedereen deed mee. En voor iedereen waren er prachtige kostuums, ontworpen door Margo en vervaardigd door vele vrijwilligers. Opvallend was de grote groep jongens, die de hele zaal op z’n kop zette. Maar ook de openingsdans, de pianiste aan de vleugel en de violiste, de afwisseling in de choreografieën en de prachtige schaduweffecten op het grote doek sprongen eruit.

[image=219679]

Na de pauze het verhaal van Pinokkio, dat op formidabele wijze over de bühne werd gebracht. Niet alleen de kwaliteit van de dans maar ook de expressie van de hoofdrolspelers mag hier vernoemd worden. Eveneens complimenten voor de zeer mooie kostuums en bijpassende attributen: aan alles was gedacht.

[image=219680]

De choreografie was in handen van Chantal, Zandalee, Laura en Tessa. Professionele docentes, die een goede opbouw van de les, discipline, techniek en veel aandacht heel belangrijk vinden. Met als gevolg dat er regelmatig leerlingen doorstromen naar vervolgopleidingen in Arnhem en naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Maar het allerbelangrijkste vindt Chantal het plezier in het dansen, of je nu heel talentvol bent of iets minder. En dat straalde er tijdens de voorstellingen zeker vanaf.

[image=219682]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant