Afbeelding

‘De kermis mag wat kosten’

Centrum 63 keer gelezen
UDEN - De Udense kermis staat op de kaart in Nederland: mooi, schoon en goed bezocht. En dat maakt het ook voor de kermisexploitanten aantrekkelijk om er te staan. Voor hen is inmiddels weer een drukke tijd aangebroken. Het is hard werken om in de belangrijkste tijd van het jaar de massa te vermaken. En het is een spannende tijd: de recessie slaat hoe dan ook om zich heen en mensen kunnen dat 'dubbeltje' immers maar één keer uitgeven. We spraken twee kermisexploitanten.

[image=219656]

Hans van Tol staat al twaalf jaar met onder meer de Turbo Polyp op de Udense kermis, een ware publiekstrekker. Hans komt graag naar Uden. "Het begon als een echte dorpskermis. Door alle aandacht en de juiste keuze van attracties is deze kermis groot uitgegroeid, maar die dorpse sfeer is er nog altijd. Geweldig! Qua grootte zit Uden in de top vijf van Nederland en het is uniek voor zo'n plaats."

[image=219657]

"Hoe 2012 wordt? De mensen hebben of krijgen toch echt minder te besteden. Wij als kermis zijn een luxe product en dat gaan we toch merken. Kijk, de mensen blijven heus niet thuis die ene keer per jaar dat het kermis is, maar de kinderen krijgen misschien wel een tientje minder mee, begrijp je? Maar zolang de promotie voor de kermis goed is, scheelt het weer. En die is in Uden prima in orde!"

[image=219658]

Begrip
Met maar liefst drie 'attracties' is Ropers Events dit jaar vertegenwoordigd: Fried Chicken/Vlaamse XXL Frites, Schwenkgrill en Langos. De eetkramen hebben allemaal een uitstraling in Duitse Bierfeesten-stijl. "De Udense kermis is een enorm gezellige familiekermis", vertelt Michel Ropers. "Het is een kermis met een hart. Hij wordt met hart en ziel gepromoot, hij leeft en is een begrip geworden in de wijde omgeving."

[image=219659]

"Ik heb weer alle vertrouwen in een geweldige editie. Natuurlijk, we zitten in een recessie, en iedereen moet op de centen passen. Maar de kermis is typisch zo'n fenomeen waar mensen nog echt voor sparen. De mensen kiezen ervoor om daar eens heerlijk te genieten en dan mag het best wat kosten. Uden is zo'n kermis en voor mij als ondernemer is 'ie ook daarom zo leuk!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant