Afbeelding

Veel spektakel op Udense kermis

Centrum 60 keer gelezen
UDEN – Wie van het betere spektakel houdt moet van 13 tot en met 18 juli in Uden zijn. De Udense kermis staat helemaal bol van het spektakel. Met enkele bijzondere primeurs. Waaghalzen moeten beslist de Mission Space. Op 80 meter hoogte zweven op de Udense kermis.

[image=211800]

Kermismeester Pascal Donkers is trots op de attracties die hij naar Uden heeft weten te halen. Met name de twee primeurs: de Adrenaline en de Mission Space. De Adrenaline is een vrije val toren van 45 meter hoog, takelt de bezoekers omhoog om ze vervolgens in een snelle gang naar beneden te laten dalen.
De Mission Space is ook een imposante bezienswaardigheid. De attractie heeft iets weg van ‘Around the World’ maar is 30 meter hoger. “Wat erg bijzonder is, is dat de Mission Space ook een draaicirkel heeft van 80 meter. Hierdoor zwaaien de twee gondels over de hele Nieuwe Markt heen. Deze attractie is vorig jaar in Tilburg in gebruik genomen. Echt een lust voor het oog”, aldus Pascal Donkers.

[image=186076]

Oudere jeugd
Terug van weggeweest is de Pirate River, de waterachtbaan voor het hele gezin. En er komt nog meer spektakel naar Uden, zoals de New York New York een vier etage hoog funhouse, de nieuwe Ice jet , de Turbo Polyp, de Breakdance, Inversion XXL, een spookhuis met meerdere verdiepingen én de Psycodelic. De laatste is een loopzaak die de bezoeker mee terug neemt naar de seventies. Met een 3d-bril op kun je genieten van speciale effecten en ouderwetse discomuziek. Pascal Donkers: “Een prachtige attractie voor de oudere jeugd!”
Ook voor kinderen zijn er in Uden tal van leuke attracties, zoals de Walking Waterballs, een draaimolen, een trampoline en een kinderachtbaan. Verder natuurlijk de bekende oefenspelen, kramen met hapjes en drankjes, met ook veel nieuwe lekkernijen, zoals gebakken champignons en röstikoeken.
In totaal staan er in de zomer 80 attracties, verspreid over de Markt, het theaterplein, de Nieuwe Markt en de Botermarkt. “Vanuit het land hoor ik dat Uden weer één van de mooiste kermissen van Nederland, Duitsland én België heeft”, zegt Pascal Donkers.

[image=185097]

Activiteiten
Tijdens de kermis zijn er ook nog verschillende activiteiten. De opening is op vrijdagmiddag 13 juli om 16.00 met de burgemeester en V&K uit Uden. Op maandag is er het bekende standwerkersconcours, maandagavond keert de Samba Night terug, in een nóg grotere vorm. Dit in samenwerking met de Udense horeca.Op dinsdag 17 juli om 21.30 uur de gratis kermis loterij en op woensdag 18 juli is er de grote vuurwerkshow om 23.00 uur in het Bevrijdingspark. Het Udens Weekblad brengt vandaag, volgens traditie, in de week vóór de kermis de kermisspecial uit in de hele regio.

Kijk ook op de facebookpagina http://www.facebook/kermisuden en udensekermis.hyves.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant