Afbeelding

‘Ik ben niet bang voor emotie’

Opmerkelijk 65 keer gelezen
UDEN – Nelleke den Dekker staat voor een mooie uitdaging. De Udense (41) fietst van 28 juli tot en met 3 augustus op haar mountainbike door Nederland om geld in te zamelen voor het goede doel: de Hartstichting. Dat doel heeft Nelleke niet zomaar gekozen. “Het hart loopt als een rode draad door mijn familie.”

“Het is deze zomer twintig jaar geleden dat mijn vader aan een hartstilstand overleed”, vertelt Nelleke. “Hij was toen 54, en ik 21. Zijn overlijden heeft zó veel impact op me gemaakt…” Ook andere familieleden hebben hartproblemen, zoals Nellekes moeder, haar stiefvader en allebei haar schoonouders. Bovendien functioneert Nellekes eigen hart ook al niet naar behoren. “Het is stabiel en ik kan een gewoon leven leiden, maar ik sta wel onder controle bij een cardioloog.”

[image=219630]

Nelleke fietst vanaf 28 juli in etappes dwars door Nederland: op de eerste dag van Uden naar Apeldoorn en daarna naar Hoogeveen, Leeuwarden, Westerland, Amstelveen en Werkendam (waar ze geboren is en waar haar moeder woont) om uiteindelijk weer in Uden uit te komen. Echtgenoot Bart volgt haar in de auto met caravan. “Mijn fietstocht is een ode aan mijn ouders en schoonouders. Natuurlijk zal het onderweg wel eens emotioneel zijn. Ik stop bijvoorbeeld ook in Giessen, waar mijn vader begraven ligt. Maar ik ben niet bang voor emoties. Komen ze, dan komen ze. Verder geeft de gedachte aan de mensen voor wie ik fiets mij alleen een duw in de rug.”

Nelleke laat haar tocht sponsoren. Tot nu toe heeft ze via familie, vrienden en bekenden ruim € 550,- ingezameld. Ook enkele bedrijven steunen Nellekes tocht, die ‘Nelleke goes Heart’ is gedoopt: Intersport Uden, Brasserie Tante Pietje en Restaurant De Wilde Pieters in Apeldoorn. Meer sponsors zijn welkom! Hier staat meer informatie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant