Afbeelding

Ghanezen dolblij met Udense fietsen

Algemeen 33 keer gelezen
GHANA – Hij is aangekomen in Ghana: de container vol met spullen, afkomstig van de Udense Solidariteitswerkplaats. Heel wat gebruiksvoorwerpen en andere artikelen kregen op die manier een waardevolle nieuwe bestemming, waaronder enkele gereviseerde fietsen.

De container spullen kwam terecht bij het schoenmakersproject ‘Chance 2Change’, van Maartje Admiraal uit Heusden. In dat project worden straatkinderen opgeleid tot schoenmaker, om zo uiteindelijk in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Maartje was in contact gekomen met de Udense Hanneke Nooyen, onder andere bekend van een straatmeidenproject in Ghana. Via Hanneke ontstond bij de Solidariteitswerkplaats Uden (SWU) het idee Chance to Change te steunen.

[image=219609]

In de container zaten allerlei spullen: kleding en knuffels van Stichting Caritas uit Uden, door SWU gereviseerde stickmachines (bestemd voor de schoenmakersopleiding) en zelfs door SWU gereviseerde fietsen. ‘De fietsen zijn voor de straatjongens een groot feest. Voor het eerst van hun leven een nieuwe fiets! Heel bijzonder om te zien was dat ze hem eerst wassen en schoonmaken voor de fietstocht begint. Bij terugkomst werden de fietsen wederom schoongespoten en schoon weggezet”, staat te lezen in de nieuwsbrief van Change to Change.

Meer informatie over schoenmakersproject staat op www.chance2change-ghana.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant