Afbeelding

Udense wint vier medailles met donorlongen

Sport 42 keer gelezen
UDEN – Jinny van Rheenen uit Uden heeft van zich doen spreken op de Europese Spelen voor hart- en longgetransplanteerden. Jinny, die al sinds 12,5 jaar donorlongen heeft, veroverde zilver en brons bij het badmintonnen en twee keer zilver bij het zwemmen.

De Spelen, een initiatief van de Europese Hart en Long Transplant Vereniging, werden dit jaar voor de 14e keer gehouden: van 27 juni tot en met 1 juli in Apeldoorn. Het is een tweejaarlijks toernooi, waaraan dit jaar een kleine 250 sporters uit 20 landen meededen. Jinny won een bronzen medaille bij het badmintonnen (single, categorie Super Veteranen) en in de categorie dames dubbel pakte ze zelfs een zilveren plak. Bij het zwemmen werd ze twee keer tweede: bij de 50 meter schoolslag en bij de 50 meter freestyle. Daar koos Jinny voor de borstcrawl, een techniek die ze pas op haar 53e leerde.

[image=219436]

Jinny heeft deze maand precies 12,5 jaar haar donorlongen. Ze geeft aan mee te doen aan de Spelen om haar donor en de nabestaanden te eren, en om te laten zien dat je na een transplantatie nog altijd een sportief leven kan leiden. “Deze Spelen waren heel bijzonder, omdat mijn familie en vrienden zijn komen kijken. Het meest bijzondere was dat ook mijn twee kleinkinderen erbij waren. Zonder mijn donor had ik hen nooit gekend. Dat maakt me verschrikkelijk dankbaar."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant