Afbeelding

'Zuiderpark wordt groene parel voor Uden'

Algemeen 91 keer gelezen
UDEN - Dat er in Uden-Zuid een wijkpark zou komen, is al langer bekend. Een terrein van een kleine acht hectare tussen Velmolen Oost en Volkel-West gaat deze groene, recreatieve functie vervullen.

Omwonenden en gebruikers hebben actief meegedacht met de ontwerpers en de gemeente in een klankbordgroep. Het Zuiderpark krijgt in zijn geheel een natuurlijke inrichting. Duurzaamheid speelt een grote rol, zowel in aanleg als het latere ecologische beheer. Dit komt onder andere tot uiting in het gebruik van duurzaam terreinmeubilair, gebruik inheems plantmateriaal en inpassen van bestaande beplanting.
Net als in het Bevrijdingpark komt er een Promenade. Een doorgaande hoofdroute van tweekleurig asfalt door het park van vier meter breed. Bedoeld voor fietsers, wandelaars, rolstoelers en beoefenaars van allerlei loop- en rolsporten. Het nieuwe park biedt veel ruimte voor natuurlijk spelen. En verder komen er bloemrijke velden, een waterpartij, een uitrenveld voor honden, open grasvelden en dichte bosschages met daar doorheen wandelroutes.

[image=219008]

Voor aanvang van het nieuwe schooljaar is de Promenade gebruiksklaar, zodat er veilig naar school (De Wijde Wereld) gefietst en gewandeld kan worden. In het najaar worden de overige verhardingen aangelegd. Na de zomervakantie wordt met het grondwerk gestart. Uiteindelijk zal in het voorjaar van 2013 het Zuiderpark geopend worden
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant