Afbeelding

‘Ik zou ze voor geen geld willen missen’

Algemeen 92 keer gelezen
UDEN – Zestig jaar getrouwd zijn ze, en nog altijd dol op elkaar: Mia van Oort en Gerlof de Vrij uit Uden. Ze vierden een dikke week geleden een mooi feest, samen met familie, vrienden en buurtgenoten. Ook burgemeester Henk Hellegers kwam langs en zag met eigen ogen hoe onafscheidelijk Mia en Gerlof nog altijd zijn.

[image=218969]

Gerlof (84) verklaarde tijdens het diamanten huwelijksfeest nog maar eens zijn liefde aan ‘zijn’ Mia (83). “Met een mooi, toepasselijk gedicht. Wil je het zien?”, vraagt de man die in 1947 als marinier vanuit Harlingen naar Volkel kwam. Daar leerde hij Mia kennen en na 3,5 jaar verkering stapten Mia en Gerlof uiteindelijk op 24 juni 1952 in het huwelijksbootje. Mia, dochter van Fried van Oort (oprichter van Van Oort Interieurs), herinnert zich die dag nog goed. “We hadden de winkel speciaal voor onze bruiloft leeggemaakt. ’s Morgens trouwden we in het gemeentehuis, daarna was er een mis in de Petruskerk. Daarna was er koffie met gebak en ’s avonds was het feest! Een kokkin was al drie dagen bezig met voorbereidingen voor het diner. Hoeveel mensen er waren? Een heleboel, het was ontzettend gezellig. Ik weet nog goed hoe wij om kwart voor vijf ’s nachts naar ons huisje aan de Peperstraat wandelden…”
Gerlof en Mia kregen vijf kinderen (drie zoons en twee dochters), tien kleinkinderen en ze hebben inmiddels drie achterkleinkinderen. En dus bleek de stap die Gerlof zette, door een baan als elektricien bij de gemeente Uden te accepteren om zodoende een woning in Uden te krijgen, de enige juiste. Ook al ging hij er in salaris flink op achteruit: van 110 gulden per week naar 47,50 gulden. "Nee, ik heb nooit spijt gehad, geen moment. Ik had Mia toch? Ik ben na ons eerste afspraakje heel erg verliefd geworden en zou ze nu nóg voor geen geld willen missen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant