Afbeelding

'Groene kathedraal' eert de heilige Odilia

Opmerkelijk 60 keer gelezen
ODILIAPEEL - Terwijl de ruim twee honderd bezoekers van de openluchtmis in Odiliapeel een moment stilte kregen om hun eigen 'intenties' te herdenken, suisde de wind door de hoge bomen. Een mooi moment en pastoor Van Osch noemde de plek bij het kapelleke dan ook weer een 'groene kathedraal'.

[image=218475]

Een mooie openluchtmis daar in de Peel, maar vandaag 1 juli is ook de datum dat er geen weekenddiensten meer in Odiliapeel gehouden worden. Waarom is duidelijk, want pastoor van Osch moest zich ontzettend haasten om vanuit een andere mis in de Peel te kunnen zijn. Hij liep dan ook niet mee in de processie waar een stukje bot, van de heilige Odilia ook met ere werd gedragen.

[image=218471]

Of er volgend jaar weer een openluchtmis gehouden wordt, is de vraag, maar pastoor Van Osch zal er alles aan doen en opperde het idee om volgend jaar op een vrijdagavond de openluchtmis te houden. Het past in het compromis dat in Odiliapeel overeen gekomen is. De 'kerk' wordt geen 'kapel', maar wel wordt de wekelijkse mis voortaan op vrijdagavond gehouden in plaats van op zaterdag of zondag.

[image=218472]

[image=218473]

[image=218474]

[image=218476]

[image=218477]

[image=218478]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant