Afbeelding

‘Een brok ervaring gaat weg’

Onderwijs 155 keer gelezen
UDEN - Met elkaar zaten ze 214 jaar in het onderwijs en met het zestal leerkrachten dat de Paulusschool verlaat, verdwijnt dus ook ‘een brok ervaring’. Wat hebben ze over elkaar te vertellen?

[image=218316]

Ine de Lorijn komt uit ‘het buitenland’ Nistelrode en is ‘een echte kleuterjuf’. Ze weet van elk kind zonder het op te schrijven hoe de ontwikkeling is. Ze kan goed observeren, overziet alles heel goed, kan goed organiseren, maar neemt soms ook bij anderen het heft uit handen. “Ik doe inderdaad veel dingen zelf. Dan ben ik er mee bezig en denk er niet meer aan”
Marijke Koster is ‘de expert op het gebied van groep 3’. Een aparte groep qua stof en dat was Marijke wel toevertrouwd. Ze is heel betrokken bij leerlingen, niet alleen in kunnen en kennen, maar ook hoe het gaat. “Als een kind niet lekker in zijn vel zit, dan merk je dat gauw genoeg”, knikt Marijke. “En groep 3 is héél leuk. Alles is voor de kinderen dan heel nieuw, maar ze zijn ook heel nieuwsgierig en leergierig.”
Henk Trimbach kan dingen goed verwoorden en is creatief met taal, maar ook graag aan het woord. Henk begeleidt de ‘zorgleerlingen’ en is altijd heel rustig naar ouders én kinderen die dat fijn vinden en hem vertrouwen, net als zijn collega’s. Dat gevoel is wederzijds, stelt Henk: “Ik heb er geen twee dagen over hoeven doen om me hier thuis te voelen, want je wordt meteen opgenomen.”
Tini van der Linden is de man van die vond dat humor in de schoolmissie opgenomen moest worden, want elke dag moet er gelachen kunnen worden. Tini is ook ‘de verhalende meester’. Kinderen hangen aan zijn lippen. Tini straalt innerlijke rust uit en heeft en goede band met de kinderen: “Dát vind ik het allerbelangrijkste. Kinderen moeten met een goed gevoel binnenkomen, blijven lachen én relativeren.”
Maria Wientjes is van de beeldende vormiing. Heel creatief, altijd leuke ideeën, heel ondernemend en actief. Ze heeft op latere leeftijd nog kunstacademie gedaan'. Ze gaat niet weg zonder een compleet boek geschreven te hebben met wat te doen als zij hier weg is. Ze bedacht ook het afscheidscadeau, maar wachtte nooit op haar man Pieter met naar school of huis fietsen “Soms fietsen we net achter elkaar aan. Er zijn jaren geweest dat kinderen niet wisten dat wij getrouwd waren.”
Dat Pieter Wientjes de man is van Maria is tegenwoordig geen geheim meer, want kinderen in zijn klas vragen weleens of Maria 'zijn mama is'. Pieter is ook een ICT-man die altijd, ook ’s avonds computerproblemen oploste. Pieter heeft ook oneindig geduld en altijd tijd genoeg. Gezelligheid vind hij belangrijk: “Waarom werk je ergens veertig jaar?”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant