Afbeelding

‘We zijn benieuwd naar de surpriseacts’

Muziek 48 keer gelezen
BOEKEL - De Vliegenmeppers zijn met man en macht in touw om van Podiumpop 2012 weer een groot succes te maken. Om te beginnen moet de manege aan de Statenweg 5 in Boekel omgebouwd worden tot grote feesttent waar vrijdag Chille met Nille en zaterdag Jan Smit en andere Nederlandstalige toppers te zien zijn.

[image=218292]

Jawel, enkele Vliegenmeppers hebben deze zaterdag vóór Podiumpop wel even tijd voor een babbeltje. De manege is nog een zandbak, maar straks komt er een houten vloer in. “Met lambrisering!”, benadrukt Roland van Sleeuwen en dat is handig om je pilsje even op te zetten als je wilt gaan springen op de muziek. “Staantafels mag niet meer van de brandweer”, legt Roland uit. “We hebben dit jaar ook geen tenten, want de kosten daarvan zijn enorm gestegen. De veiligheidseisen zijn aangescherpt in verband met Pukkelpop. We mogen zelf niet meer mee de tent opbouwen en personeel kost geld. Maar we hebben Podiumpop ook een paar jaar in de manege gehouden en dat ging erg goed.”

Chille met Nille
De vrijdag van Podiumpop is dit jaar voor de jeugd met Darkraver, Chille met Nille en enkele surpriseacts. “We hopen dat we de foto op het affiche mogen geloven, dan komt het wel goed”, lacht San Engel: “Want daar staan mooie dames op!”
Niet dat de tachtig vrijwilligers zelf gaan feesten. “Nee, dat doen we na afloop”, vertelt San. “Tijdens het festival drinken we geen druppel alcohol en maar erna, als alles opgeruimd is, dan duiken we nog even de VIP-tent in en kijken of er nog iets overgebleven is.” Hoe lang de afterparty duurt, is nog niet bekend. “In ieder geval tot de vogels fluiten”, lacht Robert Dapperens.
Hoe leuk ook de afterparty is, daar doen de Vliegenmeppers het niet voor. “We hopen dat de mensen een mooie avond hebben, want dat geeft de voldoening”, vertelt Roland. “Als je hier staat en alles loopt gesmeerd en iedereen heeft het naar zijn zin, dan geeft dat een supergevoel!”

Podiumpop aan de Statenweg 5 in Boekel met vrijdag 29 juni om 20.30 uur Darkraver, Chille met Nille en twee surpriseacts. Zaterdag 30 juni om 20.00 uur met Jan Smit, Jacques Herb, Marianne Weber, Helemaal Hollands, Carlos Donkers, Frans Hoek en coverband Qué Pasa met op sax Robert van Asseldonk (ex-BZB) Kijk voor kaarten en alle informatie op www.podiumpop.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant