Afbeelding

Kunstschilders leven zich in kerk

Kunst en cultuur 41 keer gelezen
VEGHEL – De Lambertuskerk wordt tijdens het Slokdarmfestival eenmalig opengesteld voor een twintigtal kunstschilders. Zij laten zich binnen en buiten inspireren door alles wat deze kerk sinds bijna 150 jaar zo bijzonder maakt.

[image=218237]

De kunstschilders kiezen zelf de plek uit van waaruit zij willen werken. Publiek is welkom om van dichtbij te zien hoe iedere kunstenaar een eigen manier van kijken heeft en op eigen wijze tot een nieuw kunstwerk komt. Zaterdag en zondag is de kerk hiervoor van 12.00 tot 17.00 uur opgesteld.
Naar aanleiding van de 150e verjaardag van de Lambertuskerk in 2013 wordt in de loop van dat jaar een expositie gehouden. Alle werken, die tijdens het Slokdarmfestival vanuit de inspiratie van Cuijpers of zijn kerk tot stand komen zijn dan te zien.

Gewelven
Op het plein vóór de kerk kan tijdens het Slokdarmfestival worden genoten van optredens van het Ambiancekoor, Anne Marie van der Steen en Rob Hazenberg, begeleid door Ton Harterink. Dat gebeurt tijdens de aanval op het wereldrecord krijttekenen door Vic van Heeswijk.
Zoals gebruikelijk wanneer de kerk is opengesteld kunnen belangstellenden ook op deze dagen onder begeleiding de gewelven van de kerk bezichtigen en zo Veghel en omgeving en de andere locaties van het Slokdarmfestival van bovenaf bekijken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant