Afbeelding

'Ambitieus tot de laatste dag'

Onderwijs 60 keer gelezen
VEGHEL – Als het aan hemzelf had gelegen was hij misschien wel in de ‘handel’ terechtgekomen. Zijn ouders beslisten echter anders. Volgende week neemt Marcel Seegers na 41 jaar afscheid van het onderwijs, waarin hij 27 jaar als directeur fungeerde. De laatste 12 jaar gaf hij leiding op basisschool ’t Heibosch. Na al die jaren blijft hij ambitieus. Tot op de laatste werkdag. “Daar mogen kinderen en ouders op rekenen.”

[image=216921]

“Ik hoor het mijn vader nog zeggen: ‘Je moet voor zekerheid kiezen. Ga maar een opleiding voor onderwijzer volgen. Dan heb je altijd werk’.” En zo geschiedde, terwijl de beroepskeuzetesten toch anders uitwezen. Marcel Seegers moest ‘iets’ in de commerciële hoek gaan doen. Het werd de pedagogische academie in Schijndel. “Ik heb dat volgzaam gedaan, zeg ik nu achteraf.” Uiteindelijk heeft hij van deze keuze nooit spijt gehad.
De Aloysiusschool in Schijndel, waar hij als student stage liep, werd zijn eerste werkgever. Hij werkte er uiteindelijk 23 jaar. Na een relatief korte tussenperiode als directeur in Helvoirt maakte hij de overstap naar Veghel.

Saamhorigheid
Terugkijkend op twaalf jaar Heibosch benoemt de 62-jarige directeur als positieve uitschieters de Sinterklaasviering en kerstmusical. “Die voeren we met het team op voor kinderen en ouders. Dat is ieder jaar een hoogtepunt en onderstreept de saamhorigheid.” De nieuwe periode die aanbreekt in zijn leven ziet Seegers met vertrouwen tegemoet. “Wat er komt, ik zie het wel. Wat betreft verenigingsfuncties houd ik de boot voorlopig even af. Ik ga eerst met mijn vrouw golflessen nemen. Dat ik echter weer iets oppak staat vast. Ik ben nog niet klaar met werken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant