Afbeelding

FC Oss haalt vleugelspeler van N.E.C.

Column 45 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Hoe noem je een psychiatrische patiënt die dagen rusteloos heen en weer ijsbeert, schreeuwend naar iemand in de verte, en die vervolgens wekenlang, zonder nog één woord te zeggen, apathisch voor zich uit staart? Nou, zo iemand noem je “bondscoach van Oranje”.
Ach, aan Bert lag het niet. Die 11 zwetende miljonairs hebben ons laten zakken. Ze hadden iets weg van mijn vriendin op wandelvakantie: na een veelbelovend kwartiertje tóch telkens weer de weg kwijt. Mijn neef Niko vertelde dat hij stiekem op zijn laptop naar die wedstrijd tegen Portugal had zitten kijken toen onverwacht zijn vriendin binnenkwam. Hij kon zijn computer nog net op tijd op porno zetten. Wat een schaamtevolle vertoning was dat. Niko is komende zaterdag jarig. Dan geef ik hem een DVD-box met de EK-hoogtepunten van Oranje: inderdaad, drie lege Dvd’s.

We moeten dat debacle zo snel mogelijk vergeten, al heb ik geen idee hoe. Ja, die kleur oranje is tegen sinterklaas wel uit je haar gegroeid, en dankzij de schuldhulpverlening zijn de drie Oekraïne-gaten dan ook weer opgevuld, maar de pijn …? Ik liep gisteren in Oss langs Grand Café Vivaldi. Daar was binnen een bruiloft aan de gang. Buiten stond een man te roken. Of hij de bruidegom was. “Nee”, zei de man, “ik deed wel mee om de hoofdprijs maar ik lag er in de kwartfinale al uit. Ik sta al een paar jaar buitenspel“.
Hoe moet het nou verder met dat soort voetbalgekken? En je zou het bijna vergeten, hoe gaan de spelers het zelf verwerken? Zo heb ik me laten vertellen dat Bayern München nou toch echt van Arjen Robben af wil. Al zal dat niet meevallen; Robben geeft niks af, ook niet zijn contract. En waar kan zo’n jongen nog terecht? Bij FC Oss in ieder geval niet. Die zagen de bui al hangen. Net voordat Arjen wilde vragen of hij bij FC Oss stage mocht komen lopen, hebben ze daar snel een linkervleugelspeler van N.E.C gehaald. Pffff … net op tijd.

Tot slot nog 2 laatste voetbalvragen: Wat was in de recente geschiedenis de beste verdediging van het Nederlands elftal? Dat was de advocaat van Kluivert. En er kwam vanochtend een jehovagetuige bij me langs die zei dat Jezus ook de kansloze zwakkeren verdedigt. Een prachtige boodschap, maar ik vraag me wel af of de verlosser bij Oranje nou links- óf rechtsback gaat spelen.

Een sterk en kansrijk weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant