Afbeelding

Stille Getuigen in Maashorst vernield

Kunst en cultuur 66 keer gelezen
UDEN - De Stille Getuigen van het Museum voor Religieuze Kunst die in het kader van de tentoonstelling De Boom in natuurgebied De Maashorst staan, zijn al vernield. Dat laat de in het gebied wonende cabaretier Mark van de Veerdonk weten aan de redactie van Kliknieuws.

[image=216587]

"Ik moet het toch even kwijt. De hele route van de "Stille Getuigen" blijkt te zijn vernield. Ik liep vanmorgen langs de preekstoel op de Udense Hei, daar stond alleen de buitenkant nog overeind. Verderop bleken enkele bouwsels helemaal met de grond gelijk gemaakt. Was er eerlijk gezegd al bang voor. We hebben er, voor alle publiciteit afgelopen week, enorm van genoten, van die verrassende houten bouwsels tussen de bomen. Ik heb er met onze hond nog gebiecht vorige week (Sjeng bleek inderdaad een paar maanden geleden die rol bastognekoeken te hebben opgegeten!)."
"Maar natuurlijk kon dat niet lang duren. Eerst wat zure reacties in de krant van mensen die het niet vonden passen, en moet daar al ons gemeenschapsgeld naar toe en dat soort gepruim. En nou is het dus door vandalen vernield. Tijdsverschijnsel ... al blijft het onbegrijpelijk. Ik vraag me af: Zitten er nou ergens wat kerels (want het is altijd van ons geslacht!) aan een keukentafel met een goed gevoel nog eens trots te praten wat ze afgelopen nacht (of was het al gisteren?) tegen de vlakte hebben geslagen? Zucht."
De tentoonstelling De Boom in kunst, cultuur en religie is zaterdagmiddag officieel geopend. Met de bouwwerken waarin wandelaars en fietsers hun hart kunnen luchten bij de boom, wordt een relatie gelegd met het museum en het natuurgebied. Leerlingen van het Udens College, sector vmbo hebben geholpen met het maken van de Stille Getuigen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant