Afbeelding

Wielerronde door Veghelse straten

Sport 38 keer gelezen
VEGHEL – De Ster ZLM Toer koerst komende zondag door Veghel en Mariaheide. De start van de wielerronde is aan de Steeg in Schijndel.

[image=216504]

De wielrenners komen rond 11.45 uur Veghel binnen gereden via de Zijtaartseweg, Biezendijk, Corridor en Rembrandtlaan naar de Udenseweg. De route vervolgt door de straten van Mariaheide rond 11.55 uur, van de Voorhei naar de Pastoor van Haarenstraat, naar de Duifhuizerweg richting Uden. “Natuurlijk gaat er met een wielerwedstrijd verkeershinder gepaard”, laat Sander Leenders van de persdient Ster ZLM Toer, desgevraagd weten, “maar we proberen dat tot een minimum te beperken.” Leenders verwacht dat het passeren van de karavaan tussen de tien en vijftien minuten duurt, maar dat is afhankelijk van of er een kopgroep is of niet. De straten waar de wielrenners door heen rijden, worden niet afgezet. De organisatie werkt met motorrijders van de KLPD. “Zij rijden kort voor de koers uit en zullen alle straten waarover wij rijden afsluiten en/of het verkeer stilzetten. Zodra de hele karavaan gepasseerd is zal de laatste motorrijder van de KLPD met een groene vlag op zijn motor de weg weer vrijgeven voor het verkeer.” Daarnaast rijden er nog enkele verkeersregelaars rond. Zij worden voornamelijk ingezet als signaleur om de renners te waarschuwen voor vluchtheuvels of wegversmallingen.
De 26e editie van de Ster ZLM Toer startte gisteren (donderdag) in Eindhoven. Twintig ploegen met zo’n tweehonderd renners doen mee, met enkele grote namen als wereldkampioen Mark Cavendish, Andre Greipel en Marcel Kittel. Zondag is de laatste etappe van de vierdaagse wielerronde.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant