Afbeelding

Nieuwe website Slokdarmfestival online

Kunst en cultuur 49 keer gelezen
VEGHEL – De nieuwe website van het Slokdarmfestival gaat vandaag (vrijdag) online. Afgelopen twee weken is er hard gewerkt om alles op tijd af te ronden. “Dat was een behoorlijke uitdaging om het ontwerp van de designers te realiseren”, vertelt Rob Kuijper van NETonline Internetservice, “maar ik denk dat het goed gelukt is. Met ons CMS systeem kan de organisatie van het Slokdarmfestival, de site nu zelf makkelijk bijhouden.”

[image=216502]

Wat als allereerste aan de website opvalt, is de impressie van de silo’s op het CHV-terrein, het Raadhuis, de kerk, de Aa en het Julianapark. “Als je er met je muis over heen gaat, zie je dat het ook nog eens interactief is. Daar wilden we ook de accenten op leggen, méédoen met het festival en erbij betrokken zijn.”
Dave Rijksen is met zijn Reclamemak(k)ers verantwoordelijk voor het ontwerp van de site. “We zijn er maanden mee bezig geweest”, vertelt hij, “we hebben een stijl bedacht die voor het hele festival geschikt is.” Deze stijl ligt volgens de ontwerpers in de lijn van de vorige site, is kleurrijk en staat in het teken van natuur en groen. Rijksen legt uit: “De vorige site was een beetje een ondergeschoven kindje, dus nu willen we dubbel en dwars terug komen. Het thema van het festival is dit jaar de vier elementen waaronder natuur, groen, duurzaam en biologisch. Dat hebben we erin proberen te verwerken.” Daarnaast is de site vooral kleurrijk, volgens Rijksen omdat het festival zo kleurrijk is, met al haar verschillende onderdelen. De impressie van de Veghelse kenmerkende elementen is een zogenoemde paper-art. “We hebben het raadhuis, silo’s en dergelijke nagemaakt met echt papier. Dat hebben we gefotografeerd, bewerkt in photoshop en zo ontstond het ontwerp. Het was dus teken- hand en photoshopwerk”, vertelt hij lachend.

Bekijk de websit op www.slokdarmfestival.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant