Afbeelding

Ujese Aussies boven water in Queensland

Opmerkelijk 23 keer gelezen
De ‘Ujese Aussies Piet en Anne Rutten hoorden in het tropische Queensland op de radio vaak ‘Dreaming of a White Christmas’. Vorig jaar waren ze in Uden op bezoek en hun droom kwam uit, maar veel mensen waren de sneeuw tegen kerst allang beu. Sommigen waren zelfs boos op Piet en Anne: ‘Are you happy now?’

[image=123452]

Kliknieuws stuurde het stel een mailtje met de vraag of ze een kerstfoto wilden sturen van dit jaar, want zij vierden altijd kerst in hun ‘shorts’, barbecueënd op het strand!
Maar in Queensland was het bbq-en op het strand was afgelast, want het regende volop. Goed nieuws, op zich, want vorig jaar regende het ook in het droge Queensland en Piet vertelde toen dat dat een prachtig kerstcadeau was.
Kliknieuws kreeg antwoord van Piet en Anne. Ze waren bij hun zoon aan de ‘sunshine coast’ en beloofden ‘tropical and typical aussie barbie pictures’. Maar Piet had het weerbericht natuurlijk ook gezien: ‘heaps of rain and floods over the whole of Queensland’.
Oeps, als dat maar goed ging en de kersfoto’s bleven maar uit. En op het 8 uur journaal werden de overstromingen in Queensland getoond. Er werd zelfs gesproken over Bijbelse rampspoed!

[image=161840]

Gelukkig, zondag kreeg Kliknieuws de mail met het levensbericht van Piet en Anne. ‘A record breaking wet Christmas’, vertelde Piet ‘with devastating floods over big areas over Queensland.’
De Ruttens hadden het er goed vanaf gebracht ‘but disaster for many’. Anne en Piet hadden inmiddels ook 500 kilometer gereden, terug naar het noorden. De rit had lang geduurd over ‘washed out and blocked roads’, maar ‘all is wel!’, oftewel alles is goed.
Het familieplaatje van de Australische tak van de Ujese familie Rutten is dan ook mooi om te zien. Maar terwijl onze Witte Kerst nog voortduurt, is het in Queensland ook nog niet voorbij. “The wet season is officially to start yet and we could be in for a lot more to come, but will have to wait and see. Kind regards and best wishes from Anne & Peter Rutten.”

[image=161839][image=161838][image=161837][image=161841]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant