Afbeelding

Hans Bekx aangeslagen na forse crash

Sport 45 keer gelezen
CORDOBA (ARGENTINIË) – De schrik zat er nog goed in bij Hans Bekx, die maandagochtend om half zes het bivak in Cordoba bereikte. De verkreukelde truck van de Heise rallyrijder stond achterop de aanhanger van de assistentievrachtwagen van Team De Rooy. Hoofdschuddend maakte Bekx de crash die hij beleefde in de eerste etappe van de Dakar Rally, zondag, nog een keer mee. “Zo’n klap gaat niet zomaar meteen uit je kop.”

[image=162262]

Bekx was nog maar een kilometer of vijf onderweg in de proef van Victoria naar Cordoba toen hij van zijn navigator een seintje kreeg: “Over 100 meter een haakse bocht naar rechts.” De zin was nog niet klaar, of Bekx zat al in die haakse bocht, waarop hij totaal niet was berekend. “Een vrachtwagen die met 140 een haakse bocht in gaat, is niet te houden. De truck ging meteen schuiven en ik voelde ‘m al overhellen. Er was geen houden aan.”
De truck crashte en raakte zwaar beschadigd. Zo brak de cabine vrijwel volledig af. De rolkooi bleef echter intact en de mannen zelf hebben niets. “De ergste schade is niet de vrachtwagen, wat mij betreft”, aldus Bekx. “De grootste schade is de imagoschade. Ik vind het heel erg voor mijn sponsors die zo hun best hebben gedaan om mij nog een keer Dakar te laten rijden. Dat vind ik echt verschrikkelijk: op de eerste dag uitvallen, al zo vroeg in de etappe en zo vroeg in de rally.”

[image=162263]

Bekx gaf toe dat hij nooit eerder zo’n crash meemaakte. “Ik zit 100.000 kilometer per jaar op de weg, ik heb al heel wat Dakars op mijn naam staan, maar dit is mijn eerste ongeluk. Het is een absurde ervaring. Het gaat heel snel en tegelijk heel langzaam. Het zit beeldje voor beeldje in mijn hoofd.”
Bekx probeert nu zo snel mogelijk terug naar Nederland te vliegen. De truck blijft in het bivak in Cordoba staan, waar Team De Rooy de auto volgende week oppikt. Bekx’ assistentietruck blijft in de rally als extra backup voor Team De Rooy, dat na het uitvallen van Gerard de Rooy nog twee trucks (Pep Vila en Hugo Duisters) in de rally heeft.

[image=161850]

[image=161849]

[image=161852]

[image=161851]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant