Afbeelding

Hanneke Ketelaars sluit het jaar af

Sport 755 keer gelezen
MARIAHEIDE – Op het scheiden van het oude jaar schoof Kliksport aan bij Hanneke Ketelaars (36). Tegenwoord eigenaar en manager van De Krekel. Een van de mooiste tennisparken die deze omgeving rijk is. Aan de keukentafel ging het over 2010, kinderen, tennis en nog veel meer dingen.

Door: Peter Kuijpers

[image=161790]

Het proftennis is alweer een tijdje passé bij de ‘Heise’. Toch kan ze terugzien op mooie successen. Hanneke Ketelaars: “Daar ben ik ook best trots op. Ik was twee maal Nederlands kampioen buiten (1998 en 2000) en in die tussenperioden werd ik indoorkampioen (1999 en 2001) dat noemen ze ‘De Masters’. Voor mezelf waren dat titels met meer waarde, want alle topspelers deden hieraan mee. Ze zijn allemaal thuis in december.” Mooie herinneringen die overblijven, terug naar het heden. Het huis verraad onmiddellijk de actuele situatie. Een kinderbox, babysit en veel speelgoed bepalen het beeld in huize Ketelaars. Echtgenoot Thomas en Hanneke hebben sinds een paar jaar gezelschap van ‘rijkeluiswens’ Ferm en Belle. Moeder Annie is inmiddels snel gerekruteerd om het aanwezige grut kort bezig te houden.

[image=161791]

Voldoende werk
Een prachtig tennispark bedolven onder een dikke laag sneeuw is het beeld naar buiten. Hanneke Ketelaars: “Dat is heel jammer. Het tennis, de competitie en de lessen liggen al enkele weken stil. Ik verveel me niet hoor. Op kantoor is nog voldoende te doen, maar tennis blijft toch het allerleukste. We gaan het hele jaar door hier op ons sportpark en zijn maar zes dagen per jaar gesloten. Wij zijn er vanuit gegaan dat er geen winterstop zou zijn. Er wordt hier ontzettend veel georganiseerd met trainingen en interne competities. Maar ook de KNLTB is hier met regelmaat voor trainingen en wedstrijden.”

[image=161792]

Tennishal
Lang wordt er al gesproken over een kleinschalige tennishal op De Krekel. Een mooi alternatief in deze winterse tijden toch? “De vergunning ligt nog steeds in de diepvries hier. Het zou een mogelijkheid zijn vooral nu er in Uden en Veghel hallen dicht zijn gegaan. We moeten dat nog eens bezien. Aan zo’n hal kleeft natuurlijk wél een prijskaartje en er moet ook belangstelling voor bestaan.” Het tennissen op De Krekel richt zich veelal op het recreatieve tennis. Het plezier in sport en de gezelligheid na afloop zijn erg belangrijk. “Ik heb zelf bij de Nederlandse top gespeeld, maar dat is zeker niet de ambitie van dit park. Het allerleukste voor mij is nog altijd het werken met recreanten en kinderen. De oudste is geloof ik al 82, dat zijn toch mooie dingen.”

[image=161793]

Wimbledon
De eigen carrière blijft aan de keukentafel niet onbesproken. De voormalig kampioene kijkt er met genoegen op terug. “Ik heb er alles uitgehaald wat in mijn mogelijkheden lag. Waar ik wel spijt van heb is dat ik destijds niet heb gekozen voor Wimbledon. Dat liet ik toen schieten voor een challengertoernooi in Bulgarije. Ik dacht dat ik daar meer ATP punten kon scoren. Achteraf had ik beter voor Wimbledon kunnen kiezen. Die ervaring heb ik nu helaas gemist.” Nog een wensje, herinneringen of voornemens ? “Het is altijd triest als je mensen in je omgeving ziet wegvallen. Maar herinner vooral de leuke dingen zou ik zeggen. Ik ben tevreden met ons afgelopen jaar en datzelfde wens ik iedereen ook toe.” Oudjaars avond werd gevierd (zoals al jaren) met vrienden. “Ach, we doen dat lekker rustig. Flesje wijn en wat oliebollen en het 'kroost' aan de lego. Zo gaat dat dan nu we allemaal voorzien zijn van kinderen.” Wijn? “Ja ik neem wel een paar flessen mee, maar drink zelf geen alcohol hoor!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant