Afbeelding

Snurkpoli Uden helpt snurker aan ander leven

Opmerkelijk 511 keer gelezen
UDEN – Een op de drie Nederlanders snurkt. Daarvan slaapt dertig procent op de logeerkamer en twintig procent van de snurkers durft niet op vakantie te gaan. Het gaat meestal om mannen die snurken maar zij hebben er zelf geen last van. Het zijn hun partners die slaap tekort komen en blij zijn als hij er iets aan doet zodat ze weer ongestoord samen kunnen slapen. Tandarts Yvo van den Broek uit Uden weet er alles van en vond een oplossing in de snurkbeugel. Daarna begon hij met een Snurkpoli en kan nu zelf mensen met die problemen helpen.

[image=162304]

De Snurkpoli is in hetzelfde pand op de hoek Cimbaallaan - Paukenstraat waar Van den Broek al jaren zijn tandartspraktijk heeft. Dat maakt de stap al een stuk gemakkelijker om binnen te lopen. Ook mensen met slaap apneu (OSAS) kunnen er overigens terecht. Bij apneu stopt de snurker telkens even met ademhalen waardoor tijdelijk zuurstof tekort ontstaat. Dat heeft allerlei gevolgen voor de gezondheid.
Van den Broek combineerde zijn werk als tandarts met een studie tot slaapgeneeskundige. Van den Broek: “Er lopen in Nederland drie tot vier miljoen snurkers rond, waarvan een paar honderdduizend met apneu. Dat zijn levende tijdbommen. Mensen die hier komen, zijn verbaast dat met iets simpels als een beugel het probleem is opgelost. Ze hebben spijt dat ze niet eerder gekomen zijn.”De beugel is gemakkelijk in gebruik, op maat gemaakt en in bijna honderd procent van de gevallen succesvol. “Als je de beugel in hebt, kun je gewoon praten en drinken. Je ziet er ook niet raar uit.”
Met behulp van de snurkbeugel wordt tijdens de slaap de onderkaak naar voren gehaald. Daardoor gaat de slapper geworden luchtpijp weer open staan en krijg je weer lucht zodat het snurken stopt. Ook met een kunstgebit kun je de beugel gebruiken. “Belangrijk om te weten is dat de snurker zijn geld terug krijgt als het geen succes is. Ik adviseer vooraf te informeren bij de zorgverzekeraar over vergoedingen.”
Meer informatie: telefoon: 0413- 255612 of www.desnurkpoli.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant