Afbeelding

Super Saturday volleyballers Saturnus

Sport 69 keer gelezen
UDEN – Na de feestdagen is het weer bittere ernst voor volleybalclub Saturnus uit Uden. Zowel de vrouwen als de mannen spelen aanstaande zaterdag een wedstrijd met als inzet de bovenste plekken! Het kleine sporthalletje De Ring zal trillen op zijn fundering. Tegenstander, zowel voor de vrouwen als voor de mannen, is Flamingo’s uit Gennep.

Door: Peter Kuijpers

[image=121123]

Voor een parkeerplekje wordt het echt zoeken zaterdag aan de Klarinetstraat in Uden. Om half drie slaan de heren af met Flamingo’s-2 en hierna is het de beurt aan de Udense vrouwen. In beide partijen zijn de bovenste plekken in het geding. Bij de heren is Flamingo’s-2 het team met de minste verliespunten, maar staat toch nog op een tweede plaats. De Udense heren zijn bezig aan een zeer sterke reeks en hebben ondertussen twee wedstrijden meer gespeeld dan Flamingo’s. Dit geeft een vijf punten voorsprong op de ranglijst. Bovendien moeten de Flamingo’s deze wedstrijden eerst nog maar eens succesvol zien in te halen. In de openingswedstrijd van het seizoen waren de Udense mannen met vlagen nog kansloos tegen Flamingo's en mochten zich gelukkig prijzen dat er een puntje werd weggesnoept, vrijdag gaat Saturnus zeker voor de winst.

[image=126894]

Dik en dubbel
Bij het team van Joan van den Heuvel, Hubert van Hout liggen de zaken eigenlijk hetzelfde. Bij winst kunnen de Udensen aardig in de buurt komen van Flamingo’s. Echter alleen bij een straight game van 4-0 gaat Saturnus voorbij aan Flamingo’s, maar dat is nog maar de vraag. De voortekenen zijn niet gunstig. Coach Joan van den Heuvel vreest dat hij middenloopster Daphne Sgroot zal moeten missen. Van den Heuvel: “Dat ziet er inderdaad niet best uit. Ze ligt met flink wat koorts op bed. Ik vraag me af of ze er zaterdag bij kan zijn. Een griep moet je gewoon uitzieken, daar bestaan geen medicijnen voor. Maartje van der Heijden kampt met een pijnlijke knie. Opgelopen met snowboarden. Haar probleem zie ik iets vrolijker. Heel jammer de groep wordt wel erg mager zo, maar dat neemt niet weg dat we dik en dubbel voor de winst gaan. En dat is ook zonder hen mogelijk. We zitten in een goede flow en met ons publiek erachter gaan we dat maken zaterdag, let maar op.”


Gaan oogsten
De Udense huisarts Van den Heuvel is bezig aan zijn laatste seizoen als coach van Dames-1. “Ja, aan het einde stoppen Hubert en ik ermee (Hubert van Hout assistent coach). Drie jaar is een mooie periode en dat hebben we ook afgesproken. Het team staat nu waar ik ze hebben wilde. We moeten gaan oogsten nu. De club is drukdoende voor het binnenhalen van een coach voor volgend seizoen. Het wordt iemand van buitenaf. Hij moet wel passen in de cultuur van deze club. Ik heb twee dochters in het team spelen (Veerle en Bregje van den Heuvel red. PK). Het is als vader ook niet goed om steeds te blijven coachen. Het is goed voor ze, maar ook voor het team, dat daar een ander gezicht voor de groep komt staan.” Zaterdag wordt het een topdag in De Ring. Wedstrijden met een grote lading en heel veel publiek langs het veld.

[image=162441][image=162442]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant