Afbeelding

Flamingo’s sterkste in finale

Sport 34 keer gelezen
UDEN – De Ring puilde uit voor het toptreffen tussen de vrouwen van Saturnus en Flamingo’s. De inzet was een betere plek in de kop van de ranglijst. Saturnus kwam met 2-0 voor in sets, maar zakte toen weg en verloor uiteindelijk met 2-3. De Udense Heren speelden eveneens een topper en opnieuw was de tegenstander Flamingo’s. Hier werd het een deceptie en ging de partij met 0-4 naar Gennep.

[image=162556]

Coach Johan van den Heuvel miste sterspeelster en midden aanvalster Daphne Sgroot. “Schrootje” verbleef afgelopen week met een fikse griep in bed. Ze was wel in De Ring aanwezig. Pips wegedoken ergens op de tribune. Sgroot: “Erg jammer. Echt balen dat ik zelf niet mee kan doen. In de belangrijkste wedstrijd van het jaar ben ik er niet bij. Ben nooit ziek uitgerekend nu.” Saturnus dat het verder nog moest doen zonder Maartje van der Heijden. Een val tijdens het snowboarden leverde haar een gekneusde knie op. Dit bracht onder andere de verandering dat Mirte van Driel (16) in het midden ging spelen op de vacante plek van Daphne Sgroot.

[image=162557]

Tikballetje
Saturnus begon als een speer en haalde de eerste set met 25-15 binnen. Zo ook de tweede set waar de perfecte servicebeurten van Loes Boley de Genepsen tot wanhoop dreven. Het werd een side-out spelletje, dat prima door de Udense meiden werd gespeeld, waarbij Bregje van den Heuvel met een slimme doortikbal de stand op 23-20 zette. Een doordacht tikballetje van Mirte van Driel leverde de tweede set op: 25-21.

[image=162558]

Glans
Het verval kwam in de derde set. De concentratie verslapte en de foutenlast bij de gasten uit Gennep werd minder. Met 18-25 ging de winst naar Flamingo’s. Veerle van den Heuvel raakte geblesseerd en de kracht stroomde zienderogen uit het team. Flamingo’s kwam op 2-2 en een vijfde set was nodig. Saturnus vocht voor wat het waard was, maar de glans was uit het team en ging de winst en vijfde set met 11-15 in de Gennepse tassen.

[image=162552]


Routiniers
Ondanks de overweldigende steun en ketelmuziek van het Udense publiek zat er niet meer in. De oogjes stonden diep in de kassen. De pijp was zogezegd helemaal leeg. Volgende week spelen de Udense vrouwen wederom thuis, nu tegen het derde team van SOMAS/Activia uit St.Antonis, een stabiele middenmoter die heel vaak 3-2 spelen. Heel veel routiniers dat is een gegeven vooraf!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant