Afbeelding

Saturnus-vrouwen winnen weer

Sport 42 keer gelezen
UDEN – Na de wat schlemielig verloren wedstrijd tegen Flamingo’s bleven nu de punten wel in Uden. Tegen Somas Activia-3 werd het zaterdag een klinkende 3-1 zege.

[image=74833]

Trainer/coach Joan van den Heuvel evalueerde de verloren pot van vorige week tegen Flamingo’s-2: “in de eerste twee sets lieten we weer zien dat we duidelijk het beste team hebben van de promotieklasse-A. Door het ontbreken van een bank door ziekte en blessures in combinatie van te weinig trainingsarbeid van enkele spelers, zorgde ervoor dat de terugval niet te voorkomen was en dat de ervaren Gennepse dames meteen als katten op hun prooi af doken en alsnog de overwinning mee naar huis namen. En dan krijg je als vervolg de wedstrijd tegen een team met ‘oude rotten’ (Somas Activia red. PK), dat elk zwak plekje weet te vinden. Met in de hoofdrol Monique Pouwels die de ontmoeting met haar ex-trainingsgenoot Daphne Sgroot probeerde te gebruiken voor een persoonlijk wedstrijdje.”

[image=163029]

Opspelende knie
Nog zonder Maartje van der Heijden en de koud herstelde Daphne Sgroot op de bank, kreeg Mirte van Driel weer de positie als midden-aanvalster. De eerste set eiste al gelijk veel energie. Via 16-17, 19-19 en 23-23 werd het uiteindelijk 25-27. De tweede, met Daphne Sgroot voor Mirte van Driel ging met 14-25 naar Activia, maar dat bleek later ook de enige setwinst voor het team uit Sint Anthonis. De derde set liet een herstellend Saturnus zien. Na 10-11 werd het via 17-14 uiteindelijk, met een wat fortuinlijke ace van Mirte van Driel, 25-21. In de vierde set nam Van den Heuvel al bij 0-3 zijn time out. Het tij keerde en mede door de kartrekkers Loes Boley en Daphne Sgroot draaide de stand om naar 6-4. Veerle van den Heuvel, die juist in die fase lekker draaide, moest met een opspelende knie het veld verlaten. Rosan van der Velde kwam in haar plaats. Uiteindelijk werd ook die set gewonnen en konden vier punten aan het conto worden toegevoegd.

Prognose
Zaterdag is er weer een thuiswedstrijd. Naar De Ring komt Avance uit Sambeek. Het team met oud-Saturnus speelster Annemarie van Os. Het jonge team staat voorlaatste en beleefd zware tijden. Neemt niet weg dat een prognose van 4-0 niet onredelijk mag worden genoemd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant