Afbeelding

Liv Geurts klimt hoger in tennistop

Sport 102 keer gelezen
UDEN - De 17-jarige Liv Geurts heeft afgelopen maanden succesvol deelgenomen aan een twee A-toernooien in Nederland waarin de beste 100 dames van de seniorenranglijst tegen elkaar strijden om hoger op te komen in de nationale/internationale top.

[image=163321]

Het eerste toernooi was het Zuidwest Lease toernooi in Goes waarin ze vanaf de eerste partij de zaken voortvarend aan pakte en reikte tot de halve finale. Darain mocht ze aantreden tegen Sabine van de Sar no. 18 in Nederland en 700 op de wereldranglijst maar dat was nog te hoog gegrepen; uitslag 6-1 6-1. Desondanks was de halve finale plaats een uitstekende stap voor haar ranking .
Twee weken later stond Rotterdam op de agenda. Daar versloeg ze in de eerste ronde Melanie Vlak uit Dordrecht met 6-3 6-3, om vervolgens door loting bepaald in de tweede ronde wederom uit te komen tegen Sabine van de Sar (1e geplaatst in het toernooi). Liv speelde vanaf bal een als een tijger. Na 2,5 uur stapte ze na een sensationele drie sets 6-3,0-6,6-4 als winnares van de baan. Haar grootste overwinning tot nu toe. Vervolgens ging ze in de kwartfinale onderuit tegen Jaimy Gal van de Wal 7-5,6-4.
Verder heeft ze in de maand november deelgenomen aan een ITF toernooi voor de internationale jeugdranglijst t/m 18 jaar in Antwerpen. Ze werd niet meteen toegelaten tot het hoofdtoernooi en was veroordeeld deel te nemen aan de kwalificatierondes. Ze slaagde erin om de drie rondes allemaal te winnen en daarom werd ze alsnog toegelaten. Ze kwam uit tegen Estelle Ballan uit Belgie no. 6 geplaatst. Liv wist deze wedstrijd nipt in drie sets te winnen (7-6 laatste set). Vervolgens was de tweede ronde haar eindstation tegen een Duitse tegenstrever, maar de eerste wereldranglijst punten waren binnen. Komende weken gaat ze in training om in februari weer enkele toernooien te spelen .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant