Afbeelding

Avance tergt Saturnus-vrouwen

Sport 56 keer gelezen
UDEN – Het Sambeekse Avance bleek zaterdag in De Ring een lastig te kloppen tegenstander. De Udensen namen een 2-0 voorsprong, maar Avance kwam terug naar 2-2. De laatste beslissende set was weer voor Saturnus wat een 3-2 zege gaf.

[image=119079]

Avance verkeert in zwaar weer en moet voor elk puntje knokken. Bij Saturnus was Daphne Sgroot weer fit alleen de gekneusde knie van Maartje van der Heijden hield haar nog aan de verkeerde kant van de lijn. Veerle van den Heuvel kampte eveneens met knieproblemen en zou om die reden niet spelen. “Mits ik haar nodig heb.” sprak vader en coach Joan van den Heuvel. Dus verscheen de Udense tiener alsnog onder het net.

Wankelen
De eerste twee sets waren wat rommeling. Vooral de eerste, maar werden uiteindelijk toch binnengehaald. (25-16 25-19). Avance nam het initiatief in De Ring en won de twee opvolgende sets. Het was vooral de servicedruk van Sambeekse kant dat Saturnus aan het wankelen bracht. (26-28 18-25) Vooral de derde set was mooi en met heel veel spanning. In de benodigde vijfde dwong Saturnus alsnog de winst af. Met 15-11 en Nieke van Driel weer in het team werd het een 3-2 overwinning. Winst die de Udensen op een derde plek brengt.

[image=163347]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant