Uden Heren 1 pakt zaalhockeytitel

Sport 28 keer gelezen
UDEN - Het eerste mannenteam van Hockeyclub Uden heeft afgelopen weekend in De Wervel in Volkel de kampioenstitel bij het zaalhockey weten binnen te slepen. Het team dat in de zaal in de 1e klasse uitkomt, moest het opnemen tegen Waalwijk en Shot uit Tilburg. De wedstrijden werden gewonnen met 4-3 en 6-1 en hiermee mocht het Udense team zich kampioen noemen met 22 punten uit 8 duels.

[image=163719]

De eerste wedstrijd tegen Waalwijk was van cruciaal belang. Zowel Uden als Waalwijk hadden nog geen punten laten liggen en de winnaar van dit duel zou een goede stap zetten richting het kampioensschap. Uden dat in de zaal onder leiding staat van Tim van Erp begon fel aan het duel en stond bij rust al met 3-0 voor. Na rust waren de rollen omgekeerd en Waalwijk wist zich terug te knokken tot 3-3. In de laatste minuut wist Uden alsnog de winst binnen te slepen door een benutte strafcorner van Job Holland. In de laatste wedstrijd moest Uden Heren 1 tegen Shot uit Tilburg spelen. Het team kwam al snel op voorsprong, maar kwam niet verder dan een 3-1 bij rust. Na rust tikte Uden de wedstrijd rustig uit en de eindstand werd uiteindelijk 6-1. Job Holland was met 3 treffers de topscoorder. Door deze winst werd het kampioenschap binnengesleept en promoveren de mannen naar de overgangsklasse in de zaalhockeycompetitie.