Afbeelding

Hoge sportonderscheiding voor Van Erp

Sport 72 keer gelezen
UDEN - Op initiatief van een aantal ereleden reikt de Koninklijke Nederlandse Hockeybond ieder jaar de Vrijwilligerstrofee uit in een vooraf bepaalde categorie. Dit jaar ging deze onderscheiding naar de Udenaar Theo van Erp voor zijn bijdrage aan de arbitrage. Bij HockeyClub Uden, maar ook op nationaal bondsniveau.

[image=164301]

Een volkomen terechte onderscheiding, zo blijkt uit de vele reacties op de bekendmaking van dit nieuws. Of in de woorden van voorzitter Richard Bosveld van HCU: “Theo is een clubman pur sang en ik vind het dan ook geweldig!”
De oorspronkelijk uit St. Oedenrode afkomstige Van Erp is van origine een voetballer en geen hockeyer. Pas na een meniscusoperatie werd hij hockeyscheidsrechter en bleek hij een talent. In 1971 werd hij bondsscheidsrechter voor Zuid-Nederland. In 1979 debuteerde Van Erp met de wedstrijd Kampong-Laren in de hoofdklasse Heren. Dat bleef hij doen tot 1991. In 1987 kwam hij met zijn gezin van Helmond naar Uden en werd hij lid van de scheidsrechterscommissie. In die functie stimuleerde hij diverse Udense hockeyers om de scheidsrechtersfluit te hanteren. Internationaal scheidsrechter en oud-HCU speler Roel van Eert: “Denkend aan mezelf heeft Theo een hele grote bijdrage geleverd. Altijd enthousiast om mensen hun ‘kaart’ te laten halen binnen de club. Hij gaf zelf een deel van de opleiding en enthousiasmeerde ons om richting bondsarbitrage te gaan.”

Sporen verdiend
Naast zijn tomeloze inzet voor HockeyClub Uden bleef Theo van Erp ook na 1991 actief op nationaal niveau. Tussen 1992 en 1997 als lid van de Aanwijs- en Beoordelingscommissie Zuid-Nederland en vanaf 1998 als lid van de Aanwijs-, Beoordelings- en Begeleidingscommissie hoofd- en overgangsklasse. Ook binnen deze commissie heeft Van Erp zijn sporen ruimschoots verdiend. Medelid Peter Elders over Van Erp: “Theo is de motor van deze commissie. Hij is degene die de aanwijzingen doet en die mensen vriendelijk, maar streng aanwijst op het moment dat er teveel afzeggingen zijn. Kortom, zonder Theo kunnen wij niet draaien.”

[image=164302]

Hockeyclub Uden biedt Theo van Erp op 20 maart op het hockeycomplex HC Uden een receptie aan. Voor informatie over HockeyClub Uden kijk op www.hcuden.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant