Afbeelding

Tonnie Dirks: 'Niet lullen maar lopen'

Sport 70 keer gelezen
ZEELAND - De Zeelandse atleet en trainer Tonnie Dirks is vandaag, zaterdag 12 februari 50 jaar geworden. Ter ere van deze gebeurtenis is een boek geschreven over hem als atleet en trainer. De titel: 'Niet lullen, maar lopen'. Het werd door Tonnie zelf gepresenteerd op zijn verjaardag in de kantine van de Keien Atletiek in Uden. Oud-burgemeester van Zeeland Ben Schellekens nam ook een boek in ontvangst.

[image=165338]

Schellekens heeft Dirks door de jaren heen zien groeien en maakte zijn successen van dichtbij mee. Tonnie Dirks startte met zijn eerste training bij De Keien Atletiek in 1972. Acht jaar later kwam het eerste grote succes met de NK Cross titel bij de Junioren. In 1991 werd Dirks 29e op het WK Veldloop en 16e op het WK Marathon. Een jaar later nam hij namens Nederland deel aan de marathon tijdens de Olympische Spelen in Barcelona. Tonnie Dirks behaalde zestien keer een individuele Nederlandse titel. Het boek geeft een beschrijving van zijn succesvolle hardloopcarrière. Daarnaast wordt een beeld geschetst van de ‘methode Tonnie Dirks’ die verschillende atleten naar Nederlandse titels, grote overwinningen en internationale toernooien heeft geleid.
Het boek kost 17,50 euro, met dvd 20 euro exclusief verzendkosten. Voor de ondersteuning van talentvolle atleten gaat 2 euro per boek naar dit doel. Het is te bestellen via tonnie50jaar@gmail.com. Meer informatie staat op de website http://tonniedirks.nl/tonnie-50.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant