Afbeelding

Luxe wonen in park aan Hoevenseweg

Wonen 62 keer gelezen
UDEN – De villa aan de Hoevenseweg 1 van de familie Boley wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komen vier woningen. Er komen geen bouwkavels, maar het moet de beleving zijn van een park met daarin vier wonigen die perfect passen in de natuurlijke omgeving. Wethouder René Peerenboom en de initiatiefnemers tekenden dinsdagmiddag de intentieovereenkomst.

[image=166754]

Harry Boley: “Sinds 1991 wonen wij aan de Hoevenseweg. Het perceel is ongeveer 15 jaar geleden nog groter geworden omdat we een deel van een tuin aan de Kennedylaan erbij konden kopen. Nu we ouder worden is het allemaal wel erg groot. Toch willen we graag in deze omgeving blijven wonen. Vroeger woonden wij in een hofje in Veghel. Dat vonden we heel prettig. Dat samen wonen , bij elkaar, met aandacht voor elkaar. Die ervaring willen we met dit plan weer herbeleven. Om er ruimte voor te maken, moeten we ons grote huis slopen. De fundamenten dateren van 1959 toen Verlaat uit Uden het bouwde. Het was van hout. In 1991 hebben we het uitgebreid en verbouwd. Het is dus toch al een oud huis en veel te groot.”
In 2008 is Boley al met het plan bij de gemeente gekomen. Voordat de procedures doorlopen zijn zal het begin 2012 zijn voordat er gebouwd kan worden. “We trekken al met z’n drieën op, nog een woning is over. In overleg bepalen we wie die zal kunnen kopen. Laten we zeggen dat dit niet iemand moet zijn met veel kinderen.” Elke woning is 250 vierkante meter en dan blijft er nog 4500 vierkante meter park over. Boley verwacht weinig of geen bezwaren tegen het plan. “Achter de poorten zie je straks een mooi park en zullen de huizen niet opvallen. Ook voor de mensen in de omgeving is dat een mooi gezicht als ze door de poort kijken.”
Volgens Peerenboom gaat het hier niet om een spectaculair groot bouwplan, maar wel om een bijzonder plan. Zulke initiatieven juichen we toe.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant